Matinalii care dau PRO-deşteptarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matinalii care dau PRO-deşteptarea
Matinalii care dau PRO-deşteptarea

Pro TV ne dă trezirea în fiecare dimineaţă, de luni până vineri, cu o echipă de profesionişti care funcţionează impecabil de aproape cinci ani.

Matinalul, în actuala componenţă, este destul de longeviv. Câteva cuvinte despre începuturi...

Andreea: Îmi aduc aminte că mi-a spus Mihai că sunt a zecea parteneră de prezentare şi i-am răspuns: „Păi, ar fi bine te obişnuieşti cu gândul ăsta, că de mine nu scapi atât de uşor!“.

Mihai: A trecut atât de mult timp, încât am senzaţia că suntem de o viaţă în formaţia asta. Nici nu mai ştiu cum a fost la început. Dacă unul dintre noi ar pleca sau ar renunţa la matinal, chiar aş simţi că pierd o parte din mine.

Vadim: Am trecut prin toate formele de matinal, aşa că pot spune cu certitudine că lucrurile au „evoluat“ de la… 2 la 3 ore. 
Excelaţi prin firesc, naturaleţe şi „simpăticie“. Aceasta se datorează şi bunei înţelegeri dintre voi, ca „simpli cetăţeni“?

Andreea: Asta e. În relaţia noastră de prietenie există spirit… cetăţenesc. Aşa reuşim să formăm o echipă…

Mihai: Niciunul dintre noi nu face efort să fie firesc, simpatic, natural. Toate vin în urma unei experienţe de atâţia ani, care se sudează cu fiecare zi şi, bineînţeles, ca urmare a prieteniei dintre noi.

Neti: Între noi circulă telepatia, care este cel mai preţios lucru care s-a creat în timp.

Busu: Fiţele sunt pentru imbecili. Noi n-am avut noroc. Suntem normali, sărăcan de noi...

Cum vi se pare actualul format al emisiunii? Aţi schimba ceva?

Mihai: Actualul format se adresează tuturor categoriilor de telespectatori. Sunt trei ore de ştiri, în care oferim toate genurile de informaţii.

Vadim: O singură pretenţie aş avea: mai multe ştiri cu oameni vii! Dar mi-e şi frică să mă gândesc dacă mai e loc de îmbunătăţiri, că nu cumva să-l facă de patru ore. 

Busu: Cred că programul de dimineaţă se potriveşte foarte bine conceptului de infotainment care răspunde nevoii publicului de la această oră. Schimbări formale se pot face, dar schimbări de fond nu cred că sunt nici necesare şi nici fericite.

De câte cafele aveţi nevoie pentru a vă pune pe picioare? Cum arată portretul-robot al unei zile de lucru?

Mihai: O cafea beau oricum dimineaţa, e un obicei mai vechi decât matinalul. Însă, cu siguranţă o bem mult mai devreme decât alţii. Nicio zi nu e la fel, pentru că… iarna nu-i că vara.

Vadim: Iarna e cel mai urât, că e beznă şi pustiu pe străzi când plec de acasă şi am senzaţia că sunt singurul fraier care merge la serviciu. Dar măcar sunt norocos, că nu fac matinalul zi de zi. Pe ceilalţi însă, îi compătimesc şi nu cred că e potrivită o descriere tip „portret robot“: ei nu sunt portrete, sunt pur şi simplu roboţi.

Andreea: Eu nu depind de cafea, sunt fresh fără adjuvante. Plus că am o trusă de machiaj pe care o iau cu mine în studio şi care, inevitabil la un moment dat cade de pe cubul pe care o aşez, făcând un zgomot infernal. E un fel de ceas deşteptător pentru toată lumea din platou!

Neti: Două cafele spre trei. Trezit 3.30, cafea, dus, maşina ora 5.00, redacţie, machiaj, emisie, acasă tăcut smirnă, scris, plimbat, dormit 20.00-21.00.

Busu: Ca orice robot normal şi care se respectă, o conectare simplă la sursa de energie (cafea tare cu o linguriţă rasă de zahăr), o scurtă perioadă de încărcare, o rapidă verificare a funcţiilor, o scanare a mediului pentru a verifica dacă sunt la bază sau în alt depozit, sunt suficiente pentru a redobândi conştiinţa de sine. C-aşa suntem noi, roboţii, mai avem şi conştiinţă.

Ne puteţi împărtăşi câteva incidente haioase din timpul matinalului?

Andreea: Operatorii mai uită că suntem în direct şi vorbesc cu voce tare între ei, Florin se preface că leşină la finalul intervenţiei meteo şi, bineînţeles, noi trebuie să ne păstrăm seriozitatea şi să continuăm ştirile în timp ce el se adună de pe jos… Neti ne vorbeşte despre sextil, mercur retrograd, cuadraturi, iar noi suntem ca peretele… Mai intră ştiri de ultimă oră, uneori cu nume de persoane ciudate ca pronunţie şi, neavând diacritice în textul din prompter, le mai facem praf…

Busu: Nu există aşa ceva. Noi suntem oameni serioşi. Ce dacă ne bâlbâim, ne cade prompterul, în spatele meu un „bug“ din programul computerului afişează grafica din ianuarie, noi fiind în iulie?! Sau ce contează că Mihai îmi spune Neti, Neti crede că e rândul ei şi începe să spună Vremea, Vadim e de fapt Raluca, iar Andreea îşi dă seama până la urma (ea e cea mai raţională dintre noi), ca de fapt nimic nu e ce pare a fi şi se trezeşte spunând tare în gând: „Dar eu nu sunt Vadim!“. E vesel la noi, pentru că suntem oameni serioşi.

Aţi resimţit pe propria piele profeţiile astrale ale lui Neti?

Andreea: Neti este un astrolog extraordinar. Nu am ocazia în fiecare dimineaţă să ascult horoscopul, dar nu o dată mi s-a întâmplat că, după un eveniment extraordinar să accesez predicţiile lui Neti şi să constat că exact asta spusese.

Busu: Nu încep ziua până nu o întreb pe Neti ce am de făcut, ce am de evitat, ce-i cu mine şi de ce. Nici eu n-am crezut la început, dar ŞTIE!

Cum reacţionează micuţii voştri la faptul că mami sau tati sunt la TV?

image

Mihai

: Al meu băiat mă ceartă când  nu trebuie şi tace atunci când ar fi cazul să-mi atragă atenţia. Şi inevitabil, mă sună pe telefon, pe genericul de final al ştirilor, să mă întrebe când ajung acasă şi dacă are voie la calculator.

Vadim: Fetiţa mea îmi face cu mâna, dar faptul că sunt la televizor nu o împiedică să mute la „Orăşelul leneş“.

Neti: Nepoţica mea m-a întrebat dacă Neti din televizor aude ce vorbim noi acasă.

Andreea: Maia îmi pregăteşte de cu seară diverse lucruri cu care să intru în emisie şi apoi mă verifică. Într-o zi mi-a pregătit o brăţară făcută din paste–melcişori, pictate cu acuarelă roz şi înşirate pe un fir de aţă.

Florin: Zilnic, când ajung acasă, trebuie să şterg de pe ecranul televizorului o pereche de buze mici şi drăgăstoase pe care le lipeşte Natalie dimineaţa când mă vede acolo, „înăuntru“.

Schiţaţi cât mai sugestiv portretul unuia dintre colegii de echipă.

Mihai despre Andreea: Partenera perfectă!

Andreea despre Mihai:
Dacă el nu e, nimic nu e (cu alte cuvinte, nu-i mai daţi concediu vara asta, că a stat destul două săptămâni în Spania şi Franţa)

Neti despre Andreea: Aiurita.

Busu despre Neti: „Alo, NASA? Aici NATO! Cu NETI, vă rog!“

Mihai despre Busu: Recomandat împotriva stresului.

Vadim despre Mihai: Cine nu are un bătrân, să-şi cumpere!

Mihai despre Vadim:
Umoristul veşnic serios (bine că eşti tu tânăr!).

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite