Maria Dinulescu: “Nu pot să admir o prostituată ”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Dacă eşti serios, devotat şi ambiţios, cercul se restrânge şi ajungi exact acolo unde-ţi doreşti. E bine să ştii ce vrei!”

Adevărul: Cum te-ai pregătit pentru rolul din “Pescuit sportiv”, pentru a fi Ana Violeta?

Maria Dinulescu:  Povestea e lungă şi ţine de o “reţetă” personală. În mare... am luat patru ani de facultate, şapte ani de experienţă, încredere în regizor şi parteneri, intuiţie şi 90% transpiraţie.

Ce am învăţat? Că trebuie să ofer toleranţă şi multă răbdare. Ce a ieşit? Un rol deja premiat la cel mai mare festival de film din Balcani – Salonic Film Festival şi la cel mai importanat festival din America de Sud – Buenos Aires Film Festival.

Care a fost pentru tine cea mai grea scenă pe care ai filmat-o?

M.D.: Adrian Titieni a fost cel care m-a pregătit pentru facultate. Faptul că trebuia să joc împreună cu dumnealui a fost unul dintre motivele pentru care m-am bucurat să accept acest rol.

Momentul în care personajul Ana-Violeta trebuie să îi ia mâna lui Mihai şi să o pună pe sânul ei a fost cel mai dificil.

Ştiu că mulţi ani îmi era ruşine şi să îl sun pe Adrian Titieni, pentru că îl respectam mult prea mult aşa că pasajul, în care trebuia ca personajul meu să îl facă să o dorească, îmi părea nu dificil, ci imposibil!

Îţi plac rolurile de fată bună sau de fată rea?

M.D.:  Norocul este că sunt om şi nu pot spune despre mine că sunt bună sau rea. Depinde de momentele pe care le ai de trăit. Uneori e mai puternică o direcţie, alteori cealaltă.

Aş fi extrem de fericită să existe în viaţa reală numai o direcţie. Mi-aş alege să fiu mereu bună. Cum filmul este rupt din realitate, nu am mari şanse nici acolo. Sau mai bine zis, şansele chiar astea sunt!

Probabil că dacă ar fi totul bun sau rău am ajunge la o profunzime soră cu moartea, cu lumina de care vorbesc foarte mulţi, aia caldă şi eliberatoare. Dacă totul ar fi doar bun sau doar rău, ne-am plictisi!

Ce te-ar determina să refuzi un rol?

M.D.:  Nu l-aş interpreta niciodată pe Dumnezeu!

Ce admiri la Ana-Violeta?

M.D.: 
A admira înseamnă a privi pe cineva cu un sentiment de încântare sau stimă. Ea manipulează cu perversitate tot ce este în jurul ei. Nu o admir dar rămân stupefiată de inteligenţa brută pe care o are!

Te-a schimbat în vreun fel Ana-Vio­leta?

M.D.:  Ana-Violeta e un rol care m-a ajutat să mă simt apreciată. Acum sper să inspire la crearea altor scenarii.

Cum vezi ideea de trio amoros?

M.D.: 
Nu mă interesează. Mi se pare atât de puţin să fii condus de sexualitate. Zic că dacă tot trăim, măcar să trăim pentru ceva important.

 E păcat să ne pierdem atenţia, inteligenţa şi ambiţia pe lucruri de nimic. Sunt destule lucruri importante iar sexul e doar o parte din ceea ce înseamnă să fii om – animal.

Cum te-ai simţit la Festivalul Internaţional de Film de la Buenos Aires?

M.D.:
  Am ales să vizitez foarte multe locuri: muzeul de artă contemporană, să dansez pe străzile închise, să merg la show-uri de tango, am plecat cu vaporul pentru o zi în Uruguay, am mers la călărit. Pot să mă plâng?

Te aşteptai să primeşti premiul pentru cea mai bună actriţă?

M.D.:  Nici nu ştiam că se oferă un astfel de premiu! Abia când am ajuns în România am fost anunţată că am primit această recunoaştere. Mă simt norocoasă că am fost aleasă cea mai bună actriţă a festivalului.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite