Magia Crăciunului, povestită la TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

În perioada Sărbătorilor de iarnă, pe lângă emisiunile specifice, de sezon, televiziunile, difuzează documentare care aduc miracolul Crăciunului şi al Naşterii Domnului în casele tuturor.

Spiritul Crăciunului nu este evocat doar prin cadouri, mese îmbelşugate şi reuniuni familiale. Crăciunul marchează şi unul dintre cele mai mari miracole: Naşterea Domnului. Să ne amintim că 24 decembrie semnifică un moment magic, când Iisus Christos s-a născut pentru a se jertfi pentru iertarea păcatelor noastre.

Trei magi de la Răsărit

Evanghelia după Matei şi Luca spune că naşterea lui Iisus Hristos a fost vestită de o stea foarte luminoasă, care i-a călăuzit pe cei trei Magi de la Răsărit spre ieslea unde s-a născut Pruncul. Cine au fost totuşi cei trei Magi de la Răsărit?

Documentarul „Misterul celor trei Magi", de la Viasat History, care rulează în Ajunul Crăciunului, joi, 24 decembrie, de la orele 23.00, încearcă să aducă lumină în această chestiune. Identitatea celor trei personaje biblice a reprezentat un subiect interesant pentru multă lume. Iar documentarul de la Viasat History dezvăluie locurile, oamenii, sărbătorile şi faptele din spatele legendei.

Astfel, avem prilejul să aflăm cine erau cei trei Magi, dar şi informaţii inedite despre fascinantul mister al unuia dintre cele mai faimoase evenimente din istoria creştinătăţii: Naşterea Domnului Iisus Hristos.

Enigme dezvăluite

Nu doar Viasat History a dedicat emisiuni acestui eveniment. Şi postul TV National Geographic a pregătit o serie de documentare interesante despre cele mai mari enigme ale religiei creştine. Astfel, tot în Ajunul Crăciunului, pot fi urmărite mai multe episoade ale documentarului „Misterele creştinătăţii", din care putem afla totul despre Maria Magdalena, despre mormântul lui Iisus, dar şi cine a fost Pilat din Pont.

Tot la National Geographic avem ocazia să pătrundem sensul Bibliei, pentru a descoperi ce enigme ascunde Noul Testament. Aşadar, televiziunile au pregătit numeroase programe menite să invoce miracolul Crăciunului în casele noastre. Sărbători Fericite!

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite