Mădălin Voicu: "Eurovisionul e un fel de Miss Piranda"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A trecut cu umor peste toate greutăţile vieţii. Mădălin Voicu ar vrea să trăiască într-o ţară liniştită, cu oameni demni şi cu mai puţină prostie. Adevărul: Ce părere aveţi

A trecut cu umor peste toate greutăţile vieţii. Mădălin Voicu ar vrea să trăiască într-o ţară liniştită, cu oameni demni şi cu mai puţină prostie.

Adevărul: Ce părere aveţi despre piesele care intră în cursa pentru Eurovision?

Mădălin Voicu: Pentru mine, Eurovisionul este un fel de Miss Piranda. Festivalul a devenit, în ultimii 10 ani, mai mult un manifest politic decât cultural. Noi avem mulţi tineri interpreţi care ar putea să pună în valoare România, dar nu ştiu exact care sunt gusturile juriului. Am fost invitat în comisie, dar am refuzat, pentru că nu-mi doresc să intru în polemici cu unii sau cu alţii. Noi am fost undeva în elitele muzicii internaţionale până pe la sfârşitul anilor `90, dar acum sunt promovaţi tot felul de tineri cărora li se dă impresia că sunt vipuri, dar după un an de zile sunt abandonaţi, pentru că impresarii şi-au făcut treaba cu ei.

- Credeţi că Anca Parghel ar fi avut o şansă dacă intra în concurs?

La acest festival nu vin oameni cu o statură profesională serioasă, cum este Anca Parghel, lor le trebuie şmecheraşi, piţipoance, care fac mai mult joc de scenă şi spectacol decât muzică.

- Pregătiţi un nou album?

Da. Materialul este gata. Împreună cu formaţia mea, Madrock, voi lansa un album ce va readuce în atenţia publicului stilul rock pur, greu de cântat, dar uşor de ascultat.

- Pe când un CD şi cu muzică lăutărească?

Acesta este un proiect. Încerc să aduc în studiul Electrecord cei mai buni lăutari şi să facem o nouă culegere cu muzică de pahar şi de voie bună, o combinaţie între muzica populară, muzica lăutărească şi cea ţigănească.

- Cu Zavaidoc ce se mai aude?

Zavaidoc este, pentru moment, un proiect mort. Din nefericire, nu am reuşit să strângem fondurile pentru acest film, pe care noi le-am estimat la două milioane de euro. Nici nu a fost acceptat ca proiect de cei care ar trebui să se ocupe mai serios de cinematografia românească.

- Cozmin Guşă îşi face încălzirea pentru primărie. Mădălin Voicu îi calcă pe urme?

Eu nu mi-aş asuma acest rol. Funcţia de primar este una care nu are nevoie doar de imagine. Tot ce s-a întâmplat în ultimii 18 ani cu Capitala au fost doar proiecte promovate verbal, dar nepuse în practică.

- Unde vă vedeţi în acest an electoral?

Ca parlamentar, dacă voi fi din nou în cărţi, îmi asum cultura şi educaţia ca ţinte imediate pentru munca mea. Cred că voi avea un cuvânt important de spus în comisia de cultură din care fac parte.

- Hillary Clinton sau Elena Udrea?

Nu cred că se pot compara. Hillary Clinton este un candidat care a devenit deja o personalitate. Elena Udrea este o persoană, nu are nici măcar rol de personaj. Ea va trebui să facă mai mult caz de experienţa sa politică, pe care încă nu o are, decât de aspectul ei mai mult sau mai puţin atrăgător. Udrea are o meserie unde s-ar putea dezvolta mai bine decât în politică. Nu am senzaţia că cineva o ia încă în serios pe această doamnă, dar sper ca aceia care vor decide soarta ei în politică să ştie să o cizeleze, astfel încât să nu se facă nici dumneaei de ruşine, dar nici partidul în care este înrolată în momentul de faţă.

- O partidă de golf sau o vânătoare de mistreţi, ca să fim în ton cu miliardarii din România?

Eu nu am avut niciodată un apetit special pentru vânătoare, pescuit... chestii de genul ăsta. Golf am mai jucat, tenis şi fotbal joc. În general, atunci când am timp, ascult muzică, citesc o carte sau mă întâlnesc cu prietenii şi avem un mod de a ne relaxa diferit de pretenţiile pe care le ridică aceşti miliardari, care, de multe ori, sunt din prefabricate, carton sau material plastic.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite