Jim Carrey intră în mintea personajelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„A Christmas Carol“, un nou succes pentru, probabil, cel mai bun actor de co­medie. Pentru că îi place psihologia, el a acceptat provocarea lansată de regizor şi a dat undă verde site-ului unde se poate „călători“ prin subconştientul său.

În film, celebrul actor îl interpretează pe bătrânul avar Ebenezer Scrooge, un personaj dificil care i-a trezit interesul, mai ales că a trebuit să joace caracterul la diferite vârste, când este tânăr sau când este mai bătrân. Regizorul Zemeckis a profitat de faptul că Jim iubeşte să se „plimbe“ prin minţile oamenilor şi a plusat provocându-l să interpreteze mai multe personaje.

Pe Scrooge la vârsta de şapte ani, apoi când este adolescent, or aici au intervenit schimbările fizice, lucru de care a fost deosebit de încântat: s-a putut juca cu diferite aspecte sufleteşti ale lui Scrooge şi a transmis excelent trăirile lui. Păstrând ideea de joc al minţii, Jim Carrey vrea să ofere fanilor de pretutindeni o „călătorie“ prin subconştientul său, doar accesând www.jimcarrey.com.

Mesajul transmis de succesiunea de incursiuni prin mintea actorului este simplu şi ţine de iubirea de sine, mai presus de orice. Trebuie să poţi transmite o stare de bine apropiaţilor tăi şi numai! Universul său, explorat de fiecare în parte, poate oferi răspunsuri la multe întrebări legate de personalitatea lui Jim Carrey. Încă de mic copil se dovedea a fi un caracter extrovertit. Chiar dacă era la o vârstă timpurie, nu ezita să trimită glumele sale, atât de inteligente cât puteau fi pentru un copil de 10 ani, direct la „The Carol Burnett Show“.

Alături de Cameron Diaz în „The Mask“

Dovadă că este un actor trălucit de comedie, cu un talent înăscut, stă şi faptul că la fiecare final de zi, la liceu, oferea o porţie bună de umor, care stârnea hohote de râs. Viaţa l-a îndrumat către Los Angeles, unde a debutat pe scena de la „The Comedy Store“ şi şi-a ţinut numărul comic timp de un sezon.

După mai multe roluri mici în diferite seriale sau pelicule, Carrey a fost tot mai des acceptat în distribuţiile filmelor de succes. Notorietatea i-a fost asigurată de rolul din „ Ace Ventura: Pet Detective“. Însă pentru interpretarea detectivului, Jim a reuşit să „câştige“ o „Zmeură de Aur“, fiind considerat cel mai prost actor. Capacitatea sa de a provoca râsul isteric, survine de multe ori doar în urma unei schimonosiri originale, extrem de amuzante.

Jim Carrey în rolul zgărcitului Ebenezer Scrooge din „A Christmas Carol“

„The Mask“ şi „Dumb and Dumber“ l-au propulsat rapid în rândurile actorilor de marcă de la Hollywood, cu siguranţă şi datorită mobilităţii feţei şi a întregului corp. Cel mai mare succes l-a avut odată cu rolul din „The Cable Guy“, care i-a adus statutul de cel mai bine plătit actor de comedie. În noul film, adaptat după cartea lui Charles Dickens, „O poveste de Crăciun“, Jim Carrey este cap de afiş. Interpretarea rolurilor îl asigură pe regizorul Zemeckis, că distribuirea acestuia în rol principal a fost cea mai bună soluţie.

image
image
TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite