Jamie, bucătarul „gol-goluţ“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jamie, bucătarul „gol-goluţ“
Jamie, bucătarul „gol-goluţ“

Este probabil cel mai cunoscut chef. Idolatrizat, dar şi detestat de unii, mereu foarte natural şi fără inhibiţii, Jamie Oliver a coborât gastronomia în stradă...

În fiecare vineri, începând cu ora 21.00, la TVR 2, Jamie Oliver vine să te înveţe noi reţete sănătoase şi extraordinar de gustoase, în cadrul emisiunii „Jamie în Italia“, un show în care celebrul bucătar îşi face prieteni noi şi face schimb de reţete.

Supranumit „bucătarul gol-goluţ”, după titlul primului său show TV, Jamie Oliver a început să dezvăluie lumii secretele mâncărurilor, până la elementele lor esenţiale. Născut în 1975, Jamie avea să înveţe foarte repede tainele artei culinare când, în restaurantul tatălui său, a trecut de la curăţatul legumelor la gătit.

La 16 ani ştia deja că vrea să fie bucătar şi a mers la Colegiul Westminster Catering. Cunoscut peste tot pentru modul original în care prepară mâncarea şi pentru lupta sa împotriva alimentaţiei de tip fast-food, Jamie Oliver are o filosofie de viaţă simplă: „Să te hrăneşti şi să-ţi hrăneşti şi familia cu alimente bune nu este un lux, este esenţial. Păstrează-le proaspete, distrează-te când găteşti şi fă-o simplu. Astfel, gustul vieţii tale va fi mai bun.“ 

În 1998 a început colaborarea cu BBC, întâi cu show-ul „The Naked Chef“, care a rezultat în trei volume de reţete care au devenit imediat best-seller-uri.

În 2002 a încheiat contractul cu BBC şi a semnat cu Channel Four. În această perioadă Jamie filma la show-ul „Jamie’s Kitchen“ , care spunea povestea naşterii primului său restaurant, Fifteen. De altfel, Jamie şi-a deschis două restaurante Fifteen în Anglia, unul în Olanda şi altul în Australia. Din 2003, Jamie este membru al Ordinului Imperiului Britanic.

În 2005, Jamie a început lupta împotriva fast-food-urilor, iniţiind o campanie menită să îmbunătăţească calitatea meniurilor servite copiilor din învăţământul preuniversitar britanic. Succesul campaniei a făcut Guvernul să investească peste 280 de milioane de lire sterline în meniurile şcolare.

Jamie a scris mai multe cărţi: „The Naked Chef“, „The Naked Chef Takes Off“, „Happy Days“, „Jamie’s Kitchen“, „La masă cu Jamie“ şi „Cu Jamie prin Italia“.

În ciuda succesului înregistrat, prin vânzarea cărţilor şi a popularităţii show-urilor TV, Jamie Olvier a avut parte şi de critici. Acuzele publice la adresa bucătarului au atins apogeul atunci când, în cadrul emisiunii „Jamie în Italia“, a ucis şi jupuit un miel în faţa camerei.

Jamie Oliver găteşte simplu şi distractiv. Aceasta este secretul succesului lui Jamie, iar filosofia acestuia a inspirat oameni din toată lumea. Şi nu uita! Pe Jamie Oliver îl poţi vedea, în fiecare vineri, de la ora 21.00, la TVR 2, în cadrul show-ului „Jamie în Italia“.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite