Net zone: Centru de tratament pentru „boala Internetului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Net zone: Centru de tratament  pentru „boala Internetului“
Net zone: Centru de tratament pentru „boala Internetului“

Dependenţa de Internet şi/sau de jocurile video intră încet dar sigur în sfera tulburărilor recunoscute pe plan medical.

SUA calcă pe urmele ţărilor asiatice şi consemnează deschiderea primului centru de „dezintoxicare“ pentru dependenţii de Internet. Instituţia, numită „reSTART“, este amplasată lângă Seattle, reşedinţa marilor companii hi-tech. Contra unei taxe de 14.000 de dolari, centrul oferă consiliere, psihoterapie şi un „sevraj“ de 45 de zi­le, pentru persoanele care resimt nevoia insaţiabilă de a sta conectate la mediile virtuale.

Centrul a fost deschis la iniţiativa terapeutului Hilarie Cash, care a consemnat primul caz de acest tip în 1994. Pacientul respectiv era atât de „ombilical“ conectat la jocurile video încât şi-a compromis căsnicia şi a pierdut două locuri de muncă.

Chestionarul „indiscret“

Centrul este deschis pentru toţi cei care se suspectează de „dereglări internautice“. Can­­didaţii trebuie să se supună unei evaluări psihologice, iar simptomele de bază sunt foarte prozaic sintetizate de către una dintre întrebări: „Experimentaţi oboseală cronică, din cauza privării de somn, scădere în greutate, ca urmare a lipsei de exerciţiu, sănătate precară din cauza alimentaţiei insuficiente sau alte probleme de sănătate, survenite ca urmare a folosirii excesive a Internetului sau a jocurilor video?“.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite