În anul 2010, nu lăsa nimic necercetat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Întrebări cu privire la cele mai importante descoperiri, dar şi despre apariţia vieţii îşi găsesc răspunsul în noul documentar „Universul ştiut“.

Cum ar fi dacă ai avea răspunsul la întrebări precum „cât de mare a fost Big Bang-ul?" sau „există viaţă pe alte planete?"? „Universul ştiut", noul serial de la National Geographic Channel, care are premiera la 10 ianuarie, de la ora 22.00, combină cele mai recente informaţii ştiinţifice, animaţia computerizată şi diferite exemple cotidiene pentru a lămuri câteva dintre aspectele cele mai bulversante despre universul nostru.

Călătorii interstelare

Documentarul nu va lăsa nimic necercetat, fie că vorbim despre mărimea sistemului nostru solar, explozii sau relaţia dinamică dintre viteză, timp, distanţă şi gravitaţie. Structurat în trei episoade, documentarul „Universul ştiut" va intra în domeniul ştiinţelor exacte şi va încerca să explice, cât mai simplu, importanţa vitezei.

Dacă pe Pământ, viteza este măsurată prin unităţi convenţionale, în spaţiu, viteza capătă alte dimensiuni, iar distanţele sunt măsurate în ani-lumină. Primul episod, dedicat vitezei, va analiza călătoriile interstelare, „găurile de vierme" şi găurile negre, totul din perspectiva teoriilor lui Einstein, dar şi a celor mai noi descoperiri în domeniu.Iar dacă asta nu a fost îndeajuns, documentarul continuă cu încă două episoade interesante!

Măsurători şi forţe distrugătoare

Dedicate „mărimii" universului, dar şi stelelor şi asteroizilor care pot cauza dezastre inimaginabile, episoadele te vor uimi cu datele lor. Planetele din vecinătatea noastră pot părea vaste, însă comparativ cu Calea Lactee, sistemul nostru solar este mic. Galaxia noastră este doar una dintre cele aproximativ 100 de miliarde de galaxii din cosmos.

Pornind de la această premisă, documentarul explorează importanţa atomilor, pentru ca mai apoi să treacă în revistă importanţa stelelor şi a asteroizilor, care, chiar dacă produc distrugere la impact, pot duce la crearea vieţii pe alte planete. „Universul ştiut" de la National Geographic Channel oferă informaţii importante pentru orice doreşte să ştie mai multe despre originea vieţii în sistemul nostru solar.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite