Iadul, la îndemâna tuturor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Fericirea sau nefericirea depind, în foarte mare măsură, de alegerile noastre personale. Acest lucru este demonstrat de experimentul recent al unui scriitor englez.

Autorul britanic Ian Martin a decis să se supună unui experiment inedit: pe parcursul întregii luni noiembrie el a renunţat să mai urmărească pe Twitter postările „drăguţe şi inteligente" ale persoanelor din sfera lui de interes şi s-a „abonat" la cele mai dezagreabile personaje din populara reţea de microblogging.

„Am hotărât să urmăresc activitatea celor mai respingătoare fiinţe pe care le-am putut găsi", a explicat Martin. Lotul funest selectat de scriitor este nu doar pestriţ, ci şi nociv: extremişti de dreapta, fundamentalişti religioşi, kamikaze, derbedei, rasişti, homofobi - o întreagă colecţie de indivizi cu comportamente deviante, tipice pentru exacerbările şi regresiile epocii moderne.

Camera ororilor

Brusc, spune scriitorul, experienţa Twitter, care îl „învăluia ca o păturică moale şi caldă" în fiecare dimineaţă când citea vorbele de duh ale amicilor săi, a devenit un soi de tortură într-o cameră a ororilor, populată cu cele mai sinistre aberaţii. Siteul de microblogging s-a transformat întro micro-versiune a iadului, colectiv şi personal, notează Martin.

El adaugă, nu fără umor, că experimentul i-a afectat serios „bunăstarea sufletească" şi l-a făcut îi aprecieze ca fiind de-a dreptul „sănătoşi" pe agitatorii de rând „care cer o revoluţie armată pentru a scăpa de Barack Obama, din cauză că este musulman marxist".

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite