Brad, celebrul „Pitt-Bull“ de la Hollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brad, celebrul „Pitt-Bull“  de la Hollywood
Brad, celebrul „Pitt-Bull“ de la Hollywood

Începutul lunii septembrie îl aduce pe celebrul actor într-o nouă producţie cinematografică, „Ticăloşi fără glorie“, în regia lui Quentin Tarantino.

Faimosul actor hollywoodian, William Bradley Pitt s-a născut la 18 decembrie 1963, în Shawnee, Oklahoma. Împreună cu familia s-a mutat în Springfield, Missouri, iar copilăria şi-a trăit-o în spiritul credinţei baptiste. Numele mamei sale este Jane, iar al tatălui său este Bill. Acesta din urmă a lucrat, pentru a-şi întreţine familia, la o fabrică de camioane în Springfield.

În liceu, Brad s-a implicat foarte mult în sporturi diverse, cum ar fi golful, tenisul şi înotul, dar a participat şi la numeroase organizaţii ca membru de onoare. A urmat cursurile de jurnalism ale Universităţii din Missouri. În anul 1995, chiar înainte de a absolvi, Pitt renunţă la diploma de licenţă şi se mută la Los Angeles California, hotărât să devină actor.

Întrebat ce anume l-a determinat să ia această decizie, Brad Pitt a justificat reacţia sa prin simplul motiv că nu era pregătit să obţină un job, ca toţi ceilalţi colegi ai săi şi atât. Spunea tuturor că iubeşte filmele şi că dacă nu vin ele, se va duce el însuşi pe tărâmul lor. Aşa a şi făcut, dar nu era de ajuns să se mute la Hollywood. La început, pentru a se putea întreţine, Brad a încercat mai multe slujbe şi asta pentru a-şi plăti lecţiile de actorie.

A fost băiatul care aduce pizza la domiciliu, a făcut reclamă pentru restaurantul „El Pollo Loco“ şi pentru asta a trebuit să se îmbrace într-un costum de pui uriaş, iar noaptea era şoferul prostituatelor de lux din Los Angeles. Când a început să joace în filme, primele sale apariţii au fost în producţii mai puţin importante. Însă, rolul principal de pe marile ecrane l-a avut în drama „The Dark Side Of The Sun“ din 1989, în regia lui Bozidar Bota Nikolic.

Pelicula a fost foarte bine primită de public, dar şi de criticii de specialitate. Totuşi, Brad a continuat să joace roluri secundare în filme până în anul 1991. Producţia „Thelma & Louise“, semnată de Ridley Scott, i-a adus faima unui adevărat sex-simbol, după scena de dragoste jucată alături de Geena Davis, în care actorul apare dezbrăcat şi cu o pălărie de cowboy pe cap.  În anul 1992, când a jucat în filmul autobiografic al lui Robert Reford, „A River Through It“, criticii de film şi-au dat verdictul: Brad Pitt era apt de o carieră înfloritoare la Hollywood.

Rolul din filmul „Interview With The Vampire“ i-a adus pe bună dreptate celebritatea. Anul 1994 i-a adus şi prima nominalizare la Globul de Aur, la categoria Best Actor. Rolul din „Se7en“, în care joacă alături de Morgan Freeman şi Gwyneth Paltrow îl ridica direct în topurile celor mai iubiţi actori de la Hollywood. Dacă în 1994 a fost doar nominalizat la Globul de Aur, în 1995, chiar a câştigat unul şi a primit şi o nomina­lizare la Oscar pentru rolul din „Twelve Monkeys“.

Actriţa Jennifer Aniston i-a devenit soţie la 29 iulie 2000, când s-au căsătorit pe o plajă din Malibu. După şapte ani de relaţie şi alţi cinci de mariaj, cei doi aveau să se despartă, din cauza intrigilor apărute la Hollywood vizavi de partenera lui Brad din pelicula „Mr.&Mrs. Smith“, Angelina Jolie.

Îndrăgostit până peste cap, acesta divorţează de Jennifer Aniston şi începe o frumoasă relaţie cu Jolie. Viaţa lui se schimbă radical alături de actriţă, în primul rând pentru că pelicula a fost una cu cele mai mari încasări din întreaga sa carieră profesională şi în al doilea rând, pentru că a câştigat-o pe frumoasa actriţă, drept parteneră, şi în viaţa reală. În pofida zvonurilor legate de o posibilă despărţire a celor doi, aceştia îşi trăiesc viaţa alături de copii lor, fără să ţină cont de gurile rele.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite