Erin Karpluk: „Sunt doar o actriţă, nu terapeut!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Erin Karpluk: „Sunt doar o actriţă, nu terapeut!“
Erin Karpluk: „Sunt doar o actriţă, nu terapeut!“

În „În mintea Ericăi”, serialul care a făcut furori peste Ocean, Erica Strange călătoreşte în timp pentru a se confrunta cu trecutul şi a da un nou curs propriei istorii...

Adevărul: De unde crezi că vine succesul serialului, câtă vreme scenariul propune o viziune suprarealistă asupra rezolvării problemelor vieţii?

Erin Karpluk: Erica are 30 de ani, are o educaţie aleasă şi multe regrete. Cred că foarte mulţi oameni, indiferent de vârstă, statut social sau educaţie se pot identifica cu ea. Cu toţii facem greşeli. E ceva natural, care face parte din viaţă. Călătoria în timp este un cadou magic pe care Erica îl primeşte pentru a încerca să-şi schimbe viaţa, de care este total nemulţumită.

Ne permitem să facem incursiuni în trecut, dar ne este imposibil să mai intervenim asupra deciziilor pe care le-am luat şi care ne-au marcat viaţa. În ce măsură propuneţi soluţii realiste?

Viaţa este adesea complicată. Erica se întoar­ce în trecut şi învaţă din propriile greşeli. Odată cu ea şi telespectatorii. Uneori Erica descoperă cu uimire că deciziile pe care le-a luat au fost bune şi că regretele ei au fost inu­tile. Călătoria în trecut nu este ca un show science-fiction, este mai degrabă o tragico­me­die din care fiecare trage învăţămintele necesare.

În cazul Ericăi, doctorul Tom are tratamentul potrivit. Ce facem dacă nu dăm peste un doctor Tom, cum ne descurcăm?

Doctorul Tom şi călătoria în timp sunt simple metafore, asta trebuie să priceapă telespectatorii. Esenţial este faptul că o femeie aflată în plină criză mijlocie trebuie să aleagă între a-şi accepta condiţia deloc atractivă şi de a lupta pentru a-şi îmbunătăţi viaţa mediocră. Iar ea alege să încerce să-şi schimbe destinul. Cred că toţi avem un doctor Tom, totul e să vrem să-l descoperim. 

Ai întâlnit oameni care ţi-au împărtăşit problemele lor?

Foarte des. Le spun că sunt doar o actriţă, nu terapeut. Serialul îi inspiră pe oameni, iar asta e cea mai mai mare mulţumire pentru mine!

De ce crezi că s-a ajuns în situaţia în care că­să­toria s-a devalorizat, cei care se căsătoresc o fac târziu, după 30 de ani, şi există atât de multe divorţuri?

Asta chiar e o întrebare bună. Pe vremuri, când părinţii noştri erau adolescenţi, îţi făceai familie şi-ţi luai un job de la 19 ani. Generaţia mea trăieşte altfel. Acum există mul­te opţiuni, oamenii aleg să-şi trăiască viaţa singuri înainte de a-şi întemeia familii şi a face copii. Erica simte presiunea celor 32 de ani, ea este solo, nu are un job bun şi toţi prietenii ei au copii. Eu am 31 de ani, nu simt încă nicio presiune chiar dacă în viaţa mea există o mulţime de nunţi şi botezuri. Divorţurile? Poate că oamenii nu mai au resurse să lupte pentru cultivarea sentimentelor sau poate doar există mai multă libertate de exprimare a sentimentelor decât altădată!

Apropo de prezent, eşti mulţumită de ceea ce ai acum, de felul în care trăieşti?

Doar ce am primit Green cardul şi încerc să mă mut în Los Angeles şi să joc într-un film independent. Este minunat, am o familie extraordinară, prieteni pe care mă pot baza şi job-ul visat! Gra­ţie serialului, unul dintre lucrurile pe care le-am învăţat este să văd tot timpul partea plină a pa­ha­rului.

Cel mai dificil moment de pe platourile de filmare...

Ultimul episod, când Erica trebuie să înfrunte regretul cel mai mare şi anume moartea fratelui ei. Au fost momente pline de emoţii şi provocări, a fost cel mai dificil episod, dar nu o să intru în amănunte, pentru că nu vreau să vă stric nicio surpriză. Urmăriţi serialul în fiecare duminică!

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite