Dietă de vedetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carmen Brumă, prezentatoarea emisiunii „Bruma de mişcare“ de la Realitatea TV, povesteşte cât i-a luat să slăbească 30 de kilograme, dar şi care au fost cele mai mari dificultăţi pe care le-a întâmpinat.

Nu mai este un secret pentru nimeni că ai reuşit să slăbeşti 30 de kilograme. Cât timp ţi-a luat să ajungi de la 86 de kilograme, la 56?

Am reuşit să slăbesc într-un an de zile, dar aspectul fizic pe care îl am în momentul de faţă l-am obţinut după aproximativ 10 ani de sport.

De multe ori, dietele pe termen lung influenţează negativ starea psihică a celor care sunt la regim, persoanele respective ajungând să se lupte cu de­primarea sau stări de irascibilitate.

Ţi s-a întâmplat şi ţie?

Am trecut prin momente foarte dificile din punct de vedere psihic. E cumplit să te lupţi cu propriul organism pe termen lung şi să-ţi învingi foamea, poftele, în fiecare minut al vieţii tale. Am povestit câteva dintre momentele grele pe care le-am traversat în cartea lansată anul trecut „Slim – Cum am slăbit 30 de kilograme şi nu le-am mai pus înapoi“.

Cu ce probleme de sănătate te-ai confruntat în perioada în care încercai să slăbeşti?

Anemie severă, gastrită, spasmofilie.

Ai constant aceeaşi greutate, sau sunt perioade în care cântarul indică câteva kilograme în plus?

Când mă întorc din concediu se întâmplă să am cel mult două kilograme în plus. În rest, fac eforturi să nu am oscilaţii care să nu se încadreze în normal.

Cartea ta, „Slim – Cum am dat jos 30 de kilograme şi nu le-am mai pus înapoi“ prezintă un întreg concept de viaţă, care porneşte de la o nutriţie sănătoasă şi de la exerciţii fizice. Ce te-ar putea determina să schimbi acest mod de viaţă?
Experienţa cu cele 30 de kilograme în plus m-a învăţat multe, iar adoptarea unui stil de viaţă sănătos este una din schimbările pe care le-am făcut în viaţa mea.

Care a fost cea mai neplăcută experienţă prin care ai trecut atunci când încercai să slăbeşti?

Am leşinat la un moment dat din cauza înfometării.

Care a fost cea mai riscantă dietă pe care ai experimentat-o?

Dieta în care la sfârşitul mesei trebuia să beau oţet cu apă.

Dacă ar trebui să renunţi fie la dietă, fie la exerciţiile fizice, la ce ai renunţa?

Eu nu ţin o dietă, ci respect anumite reguli care ţin de igiena alimentară a unui om care-şi doreşte să fie sănătos. Şi ca să-ţi răspund la întrebare, aş renunţa la dietă.

Nu numai persoanele supraponderale vor să slăbească. Există şi persoane care trebuie să se „descotorosească“ de 2-3 kilograme pentru a ajunge la silueta dorită. Ce le sfătuieşti?

Să se informeze din surse credibile şi să-mi cumpere cartea.

Care este cea mai importantă regulă care trebuie respectată atunci când ai ajuns la greutatea ideală?

Că va trebui să respecţi toată viaţa reguli pentru a te menţine.

Ce este mai greu? Să slăbeşti, sau să păstrezi o greutate constantă?

Să păstrezi o greutate constantă.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite