David Duchovny: “Piei ispită, că-ţi cad pradă!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Duchovny: “Piei ispită, că-ţi cad pradă!”
David Duchovny: “Piei ispită, că-ţi cad pradă!”

Cu trei nominalizări la premiile Globul de Aur şi una la premiile BAFTA, “Californication” este unul dintre cele mai populare seriale TV ale momentului. Universal Channel îţi dă şansa din 1 iunie să descoperi o comedie-dramă extrem de actuală, a cărui protagonist este ex-agentul Mulder, David Duchovny!

Adevărul: De la prestaţii în pelicule cinematografice la roluri în seriale de televiziune, cariera ta a atacat mai multe registre. Cum s-a întâmplat?

David Duchovny: Cariera este o treabă funny, un vârtej în care ba o laşi mai moale, ba măreşti ritmul. Pentru mine o mare provocare a fost în urmă cu câţiva ani, când am încercat scenariu şi regie. O bună parte de timp am stat în spatele camerelor de filmat, acum sunt din nou pe platouri, ca actor. Şi dacă în orice altă meserie experienţa pe care o acumulezi te face mai dezirabil, la Hollywood lucrurile stau tocmai invers – cu cât îmbătrâneşti, cu atât există mai puţine şanse să obţii vreun rol. Prin urmare, mă simt norocos că mai sunt în cărţi.

Ştiu că ai mai avut propuneri să joci în seriale de televiziune. De ce ai ales rolul lui Hank, ce te-a determinat să-l accepţi?

D.D.: Regret că trebuie să recunosc că nu am ales din nişte considerente artistice. Criteriul a fost mai degrabă unul practic – dacă filmările pentru “X-Files” au durat 10 luni în care am muncit zilnic câte 14 ore, acum în televiziune lucrurile decurg altfel - un sezon întreg se fimează rapid, în doar câteva luni, fapt care-mi permite să stau mai mult timp acasă, alături de familia mea.

Hank, personajul pe care-l interpretezi, este un caracter total diferit de Mulder. Ai avut parte de vreun feedback negativ din partea fanilor serialului care te-a consacrat?

D.D.:
Din fericire nu. Am fani inteligenţi care ştiu să facă distincţia clară între cariera unui actor şi caracterul unui personaj pe care l-am interpretat cândva. În fond, am jucat mai multe roluri de-a lungul vremii.

În “Californication” eşti un scriitor de succes, în derivă, care are blog şi petrece mult timp pe Internet. La fel de mult trăieşti virtual şi în realitate?

D.D.:
Nici vorbă! Am avut blog de două ori în viaţa mea, înainte de premierele filmelor „House of D” şi „Trust the Man”. A fost o experienţă interesantă, am interacţionat cu audienţa prin acest canal de comunicare, am aflat ce se întâmplă pe Internet şi care sunt particularităţile acestui gen de comunicare.

Cât de mult te regăseşti în Hank - bărbatul libertin, scriitorul cu temeri, tatăl iubitor şi iubitul cu frustrări?

D.D.: Nu sunt un aventurier, nu sunt un singuratic… Hank este un caracter la care dacă nu poţi găsi ceva de simpatizat, găseşti cu siguranţă ceva de înţeles. Este complex, sofisticat, are multe temeri, frustrări dar toată drama se transformă în comedie pentru că are întotdeauna puterea să facă haz de necaz. Are umor tocmai pentru că are multe temeri. Esenţa comediei cred că este chiar frica.

Există multe scene nud şi mult sex în “Californication”. Ce crezi despre asta?

D.D.: Când iei sexul prea în serios, totul devine plictisitor. Aici, scenele de sex sunt haioase, sunt folosite ca efecte comice, nimic nu este vulgar şi plictisitor!

Ştim că eşti un tată exemplar şi un soţ fidel. Cum este să interpretezi un character opus total felului tău de a fi?

D.D.:
Provocator! Cred că marii actori nu-şi supun personajele pe care le interpretează unei judecăţi morale. Dimpotrivă, ajung să le simpatizeze chiar dacă în viaţa reală ar fi total împotriva lor. Dacă ar trebui să joc rolul unui psihopat, unui ucigaş în serie, nu aş putea dacă m-aş gândi să-l judec.

Când ai acceptat rolul lui Hank te aşteptai la un asemenea succes de public? Care crezi că este principalul motiv după care lumea se dă în vânt după serial?

D.D.:
Scenariul este foarte bun, replicile, dialogurile sunt savuroase. Cel mai mult însă cred că oamenii apreciază modul în care sunt prezentate situaţiile de viaţă: cu umor. Melanjul de comic şi sex face furori la fel cum s-a întâmplat şi în serialul “Sex and the City”. Altfel, niciodată când iau o decizie în privinţa job-ului pe care urmează să-l fac, nu mă gândesc în termeni de succes sau insucces la public. E mai bine să nu ai aşteptări de niciun fel, sunt mai gustoase surprizele plăcute şi mai uşor de suportat cele neplăcute.

Oglindeşte “Californication” viaţa reală din Los Angeles?

D.D.: Cred că oglindeşte viaţa din orice oraş. Cred că există câte un Hank Moody în orice oraş din lume! Personajul tău Hank Moody este un bărbat care se află într-o perioadă proastă a vieţii sale, are o mulţime de apucături şi obiceiuri urâte.

Care sunt obiceiurile urâte ale lui David Duchovny?

D.D.
: Este o întrebare mult prea personală, la care nu voi răspunde. E ceva privat, intim, despre care, asemenea religiei, nu e bine să vorbeşti public.

Crezi că europenii acceptă mai uşor decât americanii content-ul sexual al serialului sau dimpotrivă, americanii sunt mai deschişi?

D.D.:
Nu ştiu dar chiar mi-ar plăcea să aflu! Poate-mi trimiteţi şi mie răspunsul dacă ajungeţi la o concluzie.

image
image



Protagoniştii serialului "Californication": David Duchovny (Hank Moody) şi de la stg. la dr. Evan Handler (Charlie), Madeline Zima (Mia), Madeleine Martin (Becca) şi Natascha McElhone (Karen)

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite