Curăţenia de primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăvara bate la geam, vπntul adie, călduţ. Plimbări în parc, prin oraş, prin magazine... Inevitabil, trebuie să te gπndeşti şi la curăţenia de primăvară! "Uf, cine-o mai fi

Primăvara bate la geam, vπntul adie, călduţ. Plimbări în parc, prin oraş, prin magazine... Inevitabil, trebuie să te gπndeşti şi la curăţenia de primăvară! "Uf, cine-o mai fi inventat şi asta?", te întrebi, înciudată. Capul sus! Nu e chiar o corvoadă! Îţi spunem cum să faci ca să scapi repede şi... plăcut!



Toate gospodinele au avut, cel puţin o dată, dureri de cap la gπndul că se apropie perioada în care trebuie să se apuce de curăţenie prin casă. Că doar nu mai e iarnă, nu? Poţi găsi, însă, ac de cojocul ei. Cum? Cu o lavetă, o pereche de mănuşi şi cu cele mai noi produse în materie de spălat geamurile, covoarele, aragazul, podeaua sau parchetul. Acesta este arsenalul tău pentru curăţenia de primăvară.


Eşti stăpπn de animale? Atunci, e cert faptul că patrupedul tău îţi lasă o grămadă de păr prin casă. Îţi trebuie aspiratoare cu perie rotativă şi cu filtru Hepa (un filtru special, care reţine cele mai fine particule de praf). Pentru ceramică, email sau inox foloseşte nişte creme abrazive, în a căror compoziţie se regăsesc praful de marmură şi agenţi de curăţare naturali. Dacă petele nu vor în ruptul capului să dispară, scapă de ele cu un produs cu formulă puternică şi cu proprietăţile de degresare ale bicarbonatului.

Nu uita, însă, că într-o casă modernă şi bine organizată, o eventuală curăţenie de primăvară e mai scurtă. Dacă ai avut ideea de a înlocui linoleumul cu parchetul şi carpetele cu covoarele, vei avea mai puţin de muncă. Deoarece acestea se întreţin mult mai uşor.

Ţine cont de faptul că, la schimbarea anotimpului, e necesar să îţi reorganizezi garderoba şi dulapul cu pantofi. Curăţă pe tălpi încălţămintea şi dă-o cu ceară sau cremă, asta pentru a le păstra elasticitatea. Dacă ai doar un set de perdele, nu te zgπrci şi ia-ţi unele de vară, iar pe cele de iarnă pune-le la păstrare. Perdelele de vară sunt mai diafane şi te protejează mai bine de lumina solară.


Te-ai plictisit de modul în care e aranjată mobila? Mut-o altfel, iar aerul de curat şi nou îţi va invada locuinţa. Schimbă feţele de pernă şi lenjeria de pat şi nu uita feţele de masă. Cu cπt sunt mai vaporoase şi mai transparente, cu atπt mai bine.

Cumpără ghivece cu flori de primăvară, cu bulbi de zambile sau narcise. Ca să aduci o notă de prospeţime, ţine minte că şi spaţiul din faţa casei are nevoie de atenţie, asta dacă locuieşti la curte. Aşa că vopseşte din nou, în alb, toată veranda. Curăţenia de primăvară include şi spălarea uşii de la intrare şi a ferestrelor. Un strop de vopsea, acolo unde se cere, e binevenit.

O dată cu venirea primăverii, fă-ţi curăţenie, temeinic, şi în dulapurile cu haine şi încălţăminte. Schimbă lenjeriile şi lustruieşte pantofii

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite