Computerul dăunează grav sănătăţii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai uzat şi abuzat instrument modern, computerul, are un potenţial „devastator” asupra integrităţii noastre fizice şi mentale...

Un studiu realizat în SUA indică scoruri neliniştitoare în lupta om versus maşină: în ultimii 15 ani, accidentele cauzate de computere au crescut de peste 700 de ori.

Calculatoarele au atentat la integritatea utilizatorilor umani, făcându-i să se împiedice de mormane de cabluri sau aruncându-şi în capetele lor piesele componente, amplasate strategic în poziţii instabile.

Ocazional, computerele au aplicat utilizatorilor preferaţi electro-şocuri, în urma vărsării unor lichide pe echipamentele aflate în funcţiune. Studiul, publicat în „Jurnalul american de medicină preventivă”, relevă că o mare parte din victime au suferit răni care au necesitat spitalizare.

La un pas de involuţie

Prin comparaţie, concluziile mai „academice” ale cercetătorilor britanici par derizorii: Institutul Regal al Marii Britanii avertizează că supra-doza de computer afectează cortexul pre-frontal, ceea ce ne predispune la obezitate, deficit de atenţie, „diluarea” reperelor conform cărora evaluăm riscurile şi autism.

Precum se vede, lupta pentru supremaţie a căpătat deja proporţii „epice“, iar viitorul sub dictatura inteligenţei artificiale nici nu mai pare atât de îndepărtat...

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite