Cinema

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Max Payne Titlu original: Max Payne Realizat după jocul video omonim, filmul prezintă aventurile unei echipe de eroi neobişnuiţi. Max Payne (interpretat de Mark Wahlberg) este un agent de la

Max Payne

Titlu original: Max Payne

Realizat după jocul video omonim, filmul prezintă aventurile unei echipe de eroi neobişnuiţi. Max Payne (interpretat de Mark Wahlberg) este un agent de la brigada anti-drog, a cărui familie a fost omorâtă în urma unei conspiraţii. El se aliază cu Mona Sax (interpretată cu senzualitate de Mila Kunis), o asasină care vrea să răzbune moartea surorii ei.

Ciudata pereche pleacă la New York, pentru a soluţiona o serie de crime, dar nu durează mult până ajunge ţinta poliţiştilor, a mafioţilor şi a unei coroporaţii ai cărei conducători sunt lipsiţi de scrupule. Începe o cursă pe viaţă şi pe moarte, în care răsturnările de situaţie se ivesc la tot pasul, acţiunea atingând cote maxime de intensitate datorită efectelor speciale.

Filmul a fost foarte bine primit atât de admiratorii înfocaţi ai jocului video, cât şi de publicul larg. Aşteaptă-te la surpradoze de adrenalină, suspans cât încape şi personaje puternice... Realizatorii nu au vrut să cenzureze prea mult din scenele violente, prin urmare pelicula este interzisă copiilor sub 15 ani.

Doi burlaci şi-o blondă

Titlu original: My Best Friend’s Girl

Alexis (Kate Hudson) este o femeie frumoasă şi deşteaptă, care l-a făcut pe Dustin (Jason Biggs) să se îndrăgostească atât de tare de ea, încât acesta nu mai conteneşte cu declaraţiile de dragoste. După cinci săptămâni de relaţie, Dustin e convins că Alexis e „the one“ şi nu suportă să stea departe de ea.

Exasperată, Alexis decide să se despartă de el. Dar Dustin o iubeşte atât de mult, încât nu s-ar da înapoi de la nimic pentru a o recuceri. Prin urmare, îi cere ajutorul bunului său prieten, Tank (Dane Cook). Acestuia îi revine sarcina de a o invita pe Alexis în oraş, la cea mai îngrozitoare întâlnire a vieţii ei, cu scopul de a o face să înţeleagă ce iubit minunat a pierdut.

Planul are toate şansele să dea rezultate, dar socoteala de acasă se potriveşte cu cea din târg... Alexis îşi dă seama repede că întâlnirea e o înscenare, iar situaţia se agravează în momentul în care Tank se îndrăgosteşte de ea. Cum se descurcă doi burlaci zăpăciţi cu o blondă superbă, vei afla doar urmărind filmul!

Ember: Oraşul din adâncuri

Titlu original: City of Ember

Acţiunea filmului se petrece în anul 241 de la construcţia oraşului Ember, un oraş subteran construit să dureze 200 de ani. Generatorul electric începe să cedeze, ameninţând astfel vieţile locuitorilor din Ember.  Cutia cu instrucţiuni lăsată de constructorii oraşului, în care sunt instrucţiunile pentru revenirea la suprafaţă, a fost aruncată de primarul corupt al oraşului. Preţioasa cutie este găsită întâmplător de doi adolescenţi, Lina Mayfleet şi Doon Harrow, cărora le revine acum misiunea de a salva oraşul.

Cei doi se înarmează cu mult curaj şi pornesc într-o călătorie prin întruneric, în încercarea de a găsi ieşirea din Ember şi de a-i conduce pe locuitorii oraşului într-o lume nouă, în care să-şi continue existenţa. Demersurile lor sunt îngreunate de primar şi ajutoarele lui, care încearcă să-i împiedice să salveze oraşul. Începe o cursă contra cronometru pentru a găsi o cale de ieşire din oraş... Filmul e bazat pe seria Ember a scriitoarei Jeanne DuPrau, deci... e doar începutul poveştii!

Hellboy II

Titlul original: Hellboy II: The Golden Army

Unul dintre prea puţinele festinuri vizuale ale anului, filmul lui Guillermo del Toro este în egală măsură amuzant, fascinant şi relaxant. Povestea este simplissimă: supărat pe umanitate, un prinţ elf vrea să scoată din amorţire invincibila armată de aur îngropată adânc în străfundurile pământului.

Evident, soarta civilizaţiei este în mânile vajnicului diavol Hellboy (Ron Perlman) şi a companionilor săi: frumoasa şi incendiara Liz Sherman  (Selma Blair) şi omul-peşte Abe Sapien (Doug Jones). Del Toro nu renunţă la latura sumbră a poveştilor sale, şi, deşi departe de fantezia tenebros-superbă  din Labirintul lui Pan, aventurile lui Hellboy sunt populate de o armată de fiinţe, personaje şi locuri nepământene care nu şi-ar găsi locul în vreun film Disney.

Panoplia colorată şi absolut inimaginabilă scornită pentru ecran de către del Toro este marele atu al filmului şi conţine viermi gigantici, armate de gândaci-zâne foarte carnivore, elfi specialişti în arte marţiale şi duhuri verzi gigantice ale pădurii. Armata din titlu este, într-ădevăr marele bonus de final.

Protagoniştii fac slalom printre arătări şi fac faţă cu umor infiltrării lumii basmului peste lumea reală. Del Toro îşi trece diavolul hâtru şi teribilist dincolo de statutul de erou al adolescenţilor şi îl pune în faţa unor probleme şi unor alegeri dificile.  Fără să facă rabat la inventivitate vizuală, Hellboy are în dotare secvenţe antologice, decoruri impunătoare şi pendulează (nu tot timpul graţios) între superficialitatea cerută de rangul său de blockbuster şi profunzimile caracteristice filmelor semnate de del Torro.


TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite