Cinema

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama are un nou iubit Titlu original: My Mom’s New Boyfriend Revenit acasă după o misiune care a durat trei ani, agentul FBI Henry Durand are parte de o surpriză de proporţii: Marty -

Mama are un nou iubit

Titlu original: My Mom’s New Boyfriend

Revenit acasă după o misiune care a durat trei ani, agentul FBI Henry Durand are parte de o surpriză de proporţii: Marty - mama, interpretată cu mult simţ al umorului de Meg Ryan - s-a schimbat radical în perioada absenţei lui. După ce a slăbit 50 de kilograme, Marty s-a transformat dintr-o supraponderală într-o femeie atrăgătoare, care debordează de energie, pasionată de viaţa de noapte.

Şi de parcă noua faţă a mamei lui nu ar fi fost o provocare suficient de mare pentru el, Henry este pus în situaţia de a o spiona în cele mai intime momente. Noul iubit al lui Marty, Tommy Lucero (Antonio Banderas), este un hoţ căutat în întreaga lume.

Acum, lui Henry îi revine ingrata misiune de a-l supraveghea, pentru a împiedica săvârşirea unui jaf şi a-l aresta pe răufăcător.Mai mult, Henry are bătăi de cap şi cu logodnica lui, Emily Lott, interpretată de Salma Blair. Aceasta o simpatizează foarte mult pe viitoarea ei soacră şi aprobă atitudinea libertină a lui Marty. În plus, cele două femei îl prind pe Henry în menghină şi nu mai prididesc cu criticile...

Regie: George Gallo; Distribuţie: Antonio Banderas, Meg Ryan, Selma Blair, Trevor Morgan, John Valdetero, Eli Danker, Tom Adams, Keith David

Lotte din Gadgetville

Titlu original: Lotte From Gadgetville

Un lung metraj de animaţie cu o poveste captivantă, „Lotte din Gadgetville” îşi desfăşoară acţiunea în jurul celui mai important eveniment care are loc anual în Gadgetville: concursul de invenţii. Gadgetville este un orăşel european situat la malul mării, ai cărui locuitori sunt pasionaţi de inventarea maşinăriilor şi dispozitivelor menite să înlesnească rezolvarea treburilor dintr-o gospodărie.

Principalii candidaţi la câştigarea competiţiei sunt câinele Oskar, campionul ultimei ediţii a concursului şi rivalul său de temut, iepurele Adalbert, care, ambiţios din fire, nu se va da în lături de la nimic pentru a-l detrona. Competiţia este strânsă şi tensiunea maximă, în momentul în care fiica lui Oskar, Lotte, face o descoperire care va revoluţiona viaţa locuitorilor din Gadgetville.

 Un simplu drum la plajă are consecinţe neaşteptate, după ce Lotte şi prietenul ei, Bruno, găsesc în apele mării o carte, al cărei conţinut este extrem de valoros: o albinuţă sosită tocmai din Japonia!

Regie: Heiki Ernits; Distribuţie: Evelin Pang, Andero Ermel, Argo Aadli, Lembit Ulfsak, Garmen Tabor, Marko Matvere, Piret Kalda

Iepuraşul casei

Titlu original: The house bunny

Rămasă pe drumuri după ce a fost izgonită din reşedinţa Playboy, Shelley Darlingson se consideră foarte norocoasă  atunci când le întâlneşte pe membrele Frăţiei Zeta Alpha Zeta,  aflate, de asemenea, într-un mare impas. Frăţia este pe punctul de a fi desfiinţată, iar membrele ei date afară din casă.

Pentru a-şi rezolva problemele, cele şapte membre care compun Frăţia Zeta Alpha Zeta trebuie să-şi atragă noi membri. Însă acest lucru este aproape imposibil de realizat, dat fiind faptul că fetele nu se numără printre cele mai admirate studente din campusul universitar.

 Tocmai aici intervine fosta mascotă Playboy, interpretată de Anna Faris, căreia îi revine dificila sarcină de a le învăţa pe fete cum să se îmbrace, cum să se machieze şi ce atitudine să adopte pentru a se face admirate şi a cuceri inimile cât mai multor băieţi.O experienţă amuzantă, la sfârşitul căreia concluzia nu poate fi decât una: cea mai seducătoare atitudine corespunde solganului „Fii tu însuţi”!

Regie: Fred Wolf ;  Distribuţie: Anna Faris, Colin Hanks, Emma Stone, Kat Dennings, Katharine McPhee, Rumer Willis, Kiely Williams

Haotica Ana

Titlul original: : Caótica Ana

Haotica Ana este o poveste de dragoste dintre o artistă venită din peşterile Ibizei şi un berber-beduin venit din deşerturile Africii.Dar este şi drama unei femei pierdute într-un trecut sumbru, de care fuge căutându-şi iubirea într-un prezent fascinant şi incert. Poetic, straniu, aplatizat şi împrăştiat în mai multe timpuri şi în mai mulţi timpi, filmul este un exemplu clar de cinema european în care lentoarea, fragmentarea şi mirajul compensează o anumită lipsă a profunzimilor şi câteva salturi logice.

Medem adaugă unei poveşti - deloc simple - semne, simboluri şi hipnoze: Ana află că în toate vieţile ei trecute a murit, în cele mai oribile moduri imaginabile, la vârsta de 22 de ani. Are 21 de ani şi fuga ei o duce din Ibiza în largul oceanului şi din Barcelona la New York.

Fragmentată în 10 segmente (care rimează cu număroarea inversă a hipnotizatorului), aventura Anei amalgamează un mediu artistic superficial şi hedonist, secvenţe erotice, tuşe politice, fascinaţii new-age-iste, comentarii social-sexiste abracadabrante şi momente onirice. Medem vrea uneori prea multe şi, fără protagonista senzual-naivă, (Velles), spectatorul se poate rătăci printre simboluri (vulturi, pene, uşi desenate, performance-uri teatrale erotice) locuri (stânci, oceane, deşerturi) şi amintirile din alte vieţi ale protagonistei.

Poate că Julio Medem şi-a dus pasiunea pentru protagoniste senzuale şi poveşti cu cronologii alambicate prea departe... Poate nu suficient de departe încât verdictul, fie pozitiv, fie negativ, să fie unanim. Dar în mod cert rezultatul, care oscilează între naivitate şi preţiozitate, este o gură de aer bizar şi proaspăt.

Regie: Julio Medem; Distribuţie: Manuela Vellés, Charlotte Rampling, Asier Newman, Nicolas Cazalé

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite