Cinema-Recomandări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

”Predators“ este aşteptat cu sufletul la gură de către fanii de science-fiction şi de către iubitorii filmelor de groază cu puternice tente „de acţiune armată“! Sequel al unui film care a avut premiera cu 23 de ani în urmă, „Predator-ul“ lui John McTiernan nu sare departe de franciză!

Predators

Titlu original:  Predators

Aceasta a tot avut de suferit la calitativ încă din 1990, de la primul sequel, „Predator 2". Produs şi scenarizat de un copil teribil al cinema-ului cool, plin de bătăi, împuşcături şi umor (Robert Rodriguez), dar regizat de un individ (Nimrod Antal) care şi-a încercat de două ori norocul cu horror-ul american şi de două ori a ratat.

Doamnelor şi domnilor spectatori, „Predators", al cincilea film din franciză soseşte pe ecranele din România cu tot cu monştrii lui din alte sisteme solare, puşi pe vânat oameni. Aceştia sunt, ca şi în filmul din 1987, o mână de mercenari.

Aleşi de către predatorii războinici şi teleportaţi de pe Pământ pe o altă planetă (a se citi domeniu de vânătoare), unde se vor încăpăţâna să-şi vândă scump pieile, mercenarii sunt conduşi de către Adrien Brody. Deloc paradoxal pentru un film conceput de  Robert Rodriguez, printre yakuza, lunetişti şi pistolari letali se află şi Danny Trejo.

Deloc logic pentru un film care totuşi ajunge pe ecrane după cele două filme rezultate din joncţiunea francizelor „Alien" şi „Predator", noul film cu predatori cere spectatorilor cunoscători într-ale cinema-ului de gen să şteargă cu buretele aberaţiile şi genocidurile din cele două filme şi să rezoneze ca şi când ar fi a doua oară în prezenţa monştrilor pasionaţi de vânătoare cărora numai Arnold Schwarzenegger le putea supravieţui.

Regie :  Nimrod Antal; Distribuţie: Topher Grace, Adrien Brody, Danny Trejo, Laurence Fishburne

Bărbaţi care urăsc femeile

Titlu original:  Män som hatar kvinnor aka The Girl with the Dragon Tattoo

"Män som hatar kvinnor" este o ecranizare care a reuşit să lase multă lume cu gura căscată. Cine a spus că doar americanii pot face filme remarcabile s-a înşelat. Şi reprezentanţii ţărilor nordice sunt capabili de performanţe cinematografice. „Bărbaţi care urăsc femeile" reprezintă adaptarea primului volum din celebra trilogie „Millenium", al cărei autor este Stieg Larsson.

Scenariul „vorbeşte" despre o poveste de-a dreptul terifiantă, care te ţine cu sufletul strâns până la final. Mikael Blomkvist este un jurnalist de investigaţii condamnat la închisoare după ce a pierdut un caz împotriva unui corupt om de afaceri. Când se aştepta mai puţin un magnat i-a cerut ajutorul. Acesta voia să afle adevărul despre nepoata sa, care dispăruse în urmă cu patru decenii, pe când avea numai 16 ani.

Martin Vanger este aproape convins că cineva din sânul familiei a ucis-o pe fată, dar nu poate să dovedească asta. Mikael acceptă cazul, considerând că rezolvarea lui i-ar putea spăla ruşinea condamnării. Pe parcursul acţiunii personajul nostru este ajutat de Lisbeth Salander, o punkeriţă as în domeniul informaticii, fără ajutorul căreia nu ar fi dus misiunea la bun sfârşit.

„Bărbaţi care urăsc femeile" este un film pur şi simplu memorabil, „dotat" cu un final neaşteptat care, în ciuda timpului mare de rulare, nu te plictiseşte. O producţie cu mister, drame, violenţă, frustrări, rasism şi temeri. Toate acestea sunt împletite cu profesionalism de către regizorul Niels Arden Oplev. Distribuţia este formată din actori ale căror nume nu au o rezonanţă în industria cinematografică internaţională, dar acest lucru nu a constitut un impediment în a fi realizat un succes.

Regie :  Niels Arden Oplev;   Distribuţie: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Peter Haber

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite