Cinci ani de YouTube

0
Publicat:
Ultima actualizare:
YouTube
YouTube

YouTube este cel mai cunoscut site de video-sharing. În doar cinci ani, YouTube a acaparat piaţa şi a crescut cât alţii în zece...

Cu toţii am intrat cel puţin odată pe YouTube pentru a vedea un clip haios, un trailer sau pentru a căuta un tutorial. Anul acesta, cel mai popular site de video-sharing a împlinit cinci ani, reuşind performanţa de a avea peste un miliard de vizitatori unici pe zi.

Video-sharing de înaltă calitate

Pornit la 14 februarie 2005, atunci când a fost înregistrat domeniul YouTube.com, site-ul a reuşit să se impună rapid pe piaţă. Chad Hurley, Steve Chen şi Jawed Karim, angajaţi ai companiei PayPal, au pornit de la ideea că orice posesor de cameră video şi de conexiune la internet poate să-şi spună povestea pe site-ul YouTube.

Astfel, chiar dacă la început aveau de înfruntat o concurenţă serioasă, precum Veoh, Viddler sau Vimeo, YouTube a devenit site-ul cu una dintre cele mai rapideri creşteri de vizitatori pe zi. La numai un an de la lansare, concernul Google a decis să achiziţioneze platforma YouTube pentru suma de 1,65 miliarde de dolari.

Cu o asemenea creştere, nici nu e de mirare că YouTube a devenit „mama" tuturor site-urilor de video-sharing, mulţi utilizatori preferând să-şi creeze propria pagină cu filmuleţe personale, mai mult sau mai puţin instructive. Vorba aceea, creativitatea nu are limite!

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite