Christian Sabbagh: «Sunt un om sensibil!»

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christian Sabbagh: «Sunt un om sensibil!»
Christian Sabbagh: «Sunt un om sensibil!»

De opt ani, Christian Sabbagh, prezentatorul celui mai longeviv reality-show din România, «112-Poliţia în acţiune», de la Prima tv, vorbeşte despre infractori şi despre cât de dificilă este munca poliţiştilor.

Adevărul: Crezi că emisiunile care prezintă crime, violuri, sinucideri au dezavantajul de a da idei celor care le urmăresc? Într-un fel, încurajează aceste acte?

Christian Sabbagh: Nu, nicidecum! Noi arătăm realitatea străzii, care este într-adevăr, mai dură decât orice ficţiune. Violenţa există de când lumea. Nu poţi să minţi şi să spui că asemenea lucruri nu se petrec, când suntem martori ai acestor fapte.

Oamenii au dreptul să ştie ce se întâmplă pe strada lor. Nu facem altceva decât să tragem nişte semnale de alarmă! La ştiri suntem obişnuiţi să vedem doar deznodământul unei crime. Noi arătăm însă cât de greu a fost pentru anchetatori, cu câte piedici se confruntă poliţiştii în munca lor. Reconstituirile sunt realizate exact după probele din dosar.

De ce este important pentru telespectatori să ştie cum s-a petrecut o crimă sau un jaf?

C. s. : La „112-Poliţia în acţiune”, arătăm munca acelor poliţişti care se străduiesc să prindă un asasin. Ei sunt eroii principali! Nu punem accent pe detaliile desfăşurării unei crime. De multe ori crimele sunt premeditate, iar infractorii îi trimit pe politişti pe nişte piste false.

Această emisiune are un profund caracter preventiv. Arătăm oamenilor de cine ar trebui să se ferească şi, cu ajutorul psihologilor şi al sociologilor, încercăm să răspundem la întrebarea: „De ce s-a comis această crimă?”.

Care este motivul pentru care ai ales să prezinţi „112-Poliţia în acţiune”?

C. s. :
Pentru că eu cred şi astăzi cu tărie în ideea de prevenţie! Faptul că „112-Poliţia în acţiune” a ajuns cel mai longeviv reality-show din România dovedeşte că am reuşit să transmit ceva oamenilor. Cel mai bun mesaj de prevenţie este să le arăţi telespectatorilor realitatea necosmetizată.

În ce măsură profesia îţi afectează viaţa personală?

C. s. :
Sigur că îmi afectează viaţa personală. Sunt în permanenţă pe teren, pentru că trebuie să stau de vorbă cu oamenii, să filmez. Gândiţi-vă că „112-Poliţia în acţiune” e un reality-show, aşa că nu tragem duble, nu există regizori. Sunt însă şi zile când nu se întâmplă nimic.

În plus, nu e uşor să fii martorul unor violenţe. În asemenea clipe, mă gândesc, inevitabil, la copii, la familia mea. Pot spune că sunt şi un om sensibil, în ciuda aparenţelor. Când rudele unei victime îţi fac mărturisiri, e imposibil să nu te impresioneze. Nu poţi rămâne insensibil în faţa suferinţei.

Care a fost cel mai dificil caz despre care ai vorbit la „112...”?

C. s. :
La un moment dat, am arătat un mod de operare într-un caz de înşelăciune şi individul respectiv m-a acuzat că a fost închis pentru că am mediatizat cazul la tv. Permanent sunt hărţuit, pentru că aceşti oameni certaţi cu legea recurg la toate formele posibile de intimidare.

image

La ştiri, vedem numai deznodământul unei crime. Noi arătăm cu câte piedici se confruntă poliţiştii.

image
image

Nu este uşor să fii martorul unor violenţe! Nu poţi rămâne insensibil în faţa suferinţei!

image
TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite