Charlize Theron: frumuseţe şi talent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Charlize Theron: frumuseţe şi talent
Charlize Theron: frumuseţe şi talent

„Seara vedetelor” de la Universal Channel, de vineri 17 iulie, o are ca protagonistă pe Charlize Theron, aclamată la ora actuală ca una dintre cele mai frumoase şi talentate prezenţe feminine ale marelui ecran.

Universal Channel difuzează consecutiv două pelicule în care actriţa sud-africană Charlize Theron interpretează partituri de excepţie: de la ora 22.00, filmul „Legea pământului“ („The Cider House Rules“ - 1999), în care îl are ca partener pe Tobey Maguire, iar de la ora 00.10, filmul „Cacealmaua încornoraţilor“ („Reindeer Games“- 2000), unde este secondată de Ben Affleck.

Dorea să devină balerină


Născută la 7 august 1975, în Africa de Sud, Charlize s-a pregătit din copilărie să devină balerină. În adolescenţă, însă, s-a accidentat la unul dintre genunchi şi a fost nevoită să renunţe la dans. Ulterior, a lucrat o perioadă ca fotomodel, iar după împlinirea vârstei de 18 ani s-a mutat, alături de mama ei, la Los Angeles, pentru a încerca să pătrundă în lumea filmului.

Eforturile au fost răsplătite: Charlize a reuşit să obţină, la începutul anilor ’90, câteva mici roluri, care au atras atenţia producătorilor. Drept urmare, în 1997, a primit prima ei partitură memorabilă, în „Avocatul diavolului“, alături de Keanu Reeves şi Al Pacino. Curând au urmat pentru Charlize şi alte roluri, precum cele din „Legea pământului“ sau „Cacealmaua încornoraţilor“, care au fost aclamate de critici. 

Mai mult decât un chip frumos

Cariera ei a fost într-o continuă ascensiune şi a culminat, în anul 2003, cu un Premiu Oscar. Charlize Theron a primit

image

prestigioasa distincţie în cadrul categoriei „Cea mai bună actriţă într-un rol principal“, pentru modul în care a dat viaţă personajului „Aileen“, din pelicula „Monster“ – o cutremurătoare poveste, bazată pe întâmplări reale, a unei femei abrutizate, cu o copilărie marcată de abuzuri şi traume, care se transformă în ucigaşă cu sânge rece.

„Monster“ a fost, de altfel, şi un soi de film-manifest, brutal, prin care Charlize a dorit să anihileze imaginea de „păpuşă“ cu care începea să fie asociată. Pentru acest rol, ea a acceptat să se îngraşe 15 kilograme şi a purtat un machiaj care i-a făcut frumosul chip aproape de nerecunoscut. 

Doi ani mai târziu, în 2005, Charlize a mai primit o nominalizare la Oscar şi una la Globurile de Aur, pentru rolul din  „North Country“, bazat tot pe un caz real tulburător.

Considerată una dintre cele mai fermecătoare şi complexe actriţe contemporane, Charlize a fost omagiată în anul 2007 de revista „Esquire“, care a proclamat-o drept „Cea mai frumoasă femeie în viaţă“.

La finele anului 2008, actriţa sud-africană a devenit ambasador ONU pentru pace, la invitaţia specială a secretarului general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ban Ki-Moon.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite