Celine Dion, diva cu voce de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Celine Dion, diva cu voce de aur
Celine Dion, diva cu voce de aur

Cântăreaţa originară din micul oraş canadian  Charlemagne este, la ora actuală, una dintre cele mai îndrăgite interprete ale muzicii pop.

Céline Marie Claudette Dion a atras admiraţia şi dragostea a milioane de fani prin vocea ei deosebită, câştigând numeroase premii de-a lungul timpului. „Zeiţa cu voce de aur“ s-a născut în urmă cu 41 de ani, într-un orăşel canadian, fiind cea mai mică dintre cei 14 copii ai familiei Dion.

A copilărit la periferia Montrea­lu­­­lui, ducând o viaţă modestă, şi a început să-şi manifeste talentul la vârsta de 12 ani, cântând o melodie compusă de părinţii ei,  „Ce N’etait Qu’un Rêve“. Viaţa tinerei Celine s-a schimbat radical după ce familia a trimis o înregistrare cu vocea ei unui cunoscut impresar canadian, Rene Angelil, care a îndrăgit-o imediat.

În anul 1981, Celine şi Rene compun şi lansează împreună piesa „La Voix Du Bon Dieu“, care o transformă pe tânăra cântăreaţă  într-un star local. După vizionarea unui concert al regretatului rege pop Michael Jackson, Celine a avut certitudinea că îşi doreşte o carieră în domeniul muzical.

A învăţat limba engleză, şi-a schimbat stilul, pentru a fi pe placul tuturor şi a reuşit, la o vârstă fragedă, să devină una dintre cele mai iubite interprete pop. În 1990, Celine a lansat albumul „Unison“, care i-a adus popularitatea în America de Nord şi în alte ţări anglofone. Convins de talentul lui Celine, Rene Angelil o susţine în viitoarea carieră muzicală de succes, pe cea care urma să-i devină soţie.

Ascensiunea pe culmile succesului

Piesa de pe coloana sonoră a filmului de animaţie „Beauty and the Beast“ îi va aduce, în anul 1992, un premiu Grammy şi un premiu Oscar, pentru cea mai bună coloană sonoră.

După multe albume premiate la festivaluri importante, Celine se punea numi, la nivel internaţional o stea a muzicii pop. Dar, în anul 1999 se retrage pentru a fi alături  de soţul ei, în lupta cu necruţătoarea boală, cancerul. Revine în anul 2002, în urma unui contract ce prevedea cinci spectacole pe săptămână, susţinute la Caesars Palace, Las Vegas. 

Unul dintre spectacole vă este oferit, în premieră la Zone Club, pe 14 august,  de la ora 22.00, şi în relua­re, pe 15 şi 16 august, de la ora 14.20, respectiv, 21.10.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite