Cătălin Botezatu:„Am învăţat să apreciez o altă artă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Designerul Cătălin Botezatu a vorbit despre colecţiile pe care le pregăteşte, despre trendurile acestui sezon, dar şi despre show-ul „Dansez pentru tine!“, transmis de Pro TV, în care a dansat alături de Liuba Savitchi.

Adevărul: Cum arată o zi de muncă pentru tine?

Cătălin Botezatu: Contrar tuturor aparenţelor, de cele mai multe ori, o zi de muncă începe dimineaţa, prin vizite la atelierele de creaţie, unde trebuie să dau tot felul de indicaţii, unde trebuie să fac probe cu clienţii. Apoi am întâlniri cu presa, după care merg la celelalte afaceri pe care le derulez, vezi cluburi. Apoi, mă întorc la atelier, pentru că seara sunt tot felul de prezentări. Pentru cine nu ştie, la mine, vineri, sâmbătă şi duminică sunt cele mai aglomerate zile, pentru că atunci sunt prezentările.

Ce colecţii pregăteşti acum?

Pregătesc trei colecţii: una de lenjerie destinată bărbaţilor, care se numeşte „Avatar", alta de lenjerie pentru femei şi, fără doar şi poate, un haute-couture, care va fi prezentat probabil la Săptămâna Modei de la Seattle şi apoi la Washington. Categoric, va fi prezentată în România, la Summer Fashion Festival, apoi la Kingston, în Jamaica, şi lista continuă. 

În cazul în care eşti prins cu un astfel de proiect, cine din echipa ta te poate înlocui?

Din păcate, nimeni! Nu că n-aş avea oameni de încredere, dar vreau ca totul să treacă prin mâna mea. Dacă se întâmplă ceva rău, nu vreau să dau vina pe nimeni, iar decizia vreau să-mi aparţină.

Ce se poartă în acest sezon?

Este un sezon al culorilor, al materialelor vaporoase. Categoric se poate vorbi numai pe tronsoane: prêt-à-porter, haute-couture şi, bineînţeles, lenjerie. Dacă ar trebui să începem cu lenjeria, la bărbaţi se poartă foarte mult bumbacul, iar la femei, dantela va rămâne o vedetă, în combinaţii de alb-negru, negru-roz, dar şi cu foarte multe imprimeuri.

La un moment dat, ai declarat că ţi s-a oferit o colaborare la Hollywood...

E un proiect despre care voi vorbi la timpul respectiv. Nu că aş fi superstiţios, dar până nu se finalizează, nu vreau să vorbesc.

Care a fost cel mai bun lucru pe care ţi l-a adus „Dansez pentru tine"?

O experienţă extraordinară, care m-a făcut poate mai uman decât eram. Am redescoperit în mine acea parte în stare să vibreze văzând suferinţa celorlalţi. Tot ceea ce am făcut, am făcut pentru Liuba, a fost un gest caritabil, gesturi pe care le fac de multă vreme şi pe care voi continua să le fac.

Te simţi defavorizat de public?

E pentru prima dată când nu sunt supărat pe publicul care nu m-a votat pe mine, ci a votat cazul. Nu sunt supărat, pentru că aş fi făcut la fel, aş fi votat cazul. Ar fi fost aiurea ca vedeta să câştige împotriva cazului. M-aş fi simţit prost.

S-a vorbit foarte mult despre onorariul pe care l-ai primit de la „Dansez pentru tine!"...

Sunt nişte aberaţii, sunt nişte sume care fac deliciul primei pagini a ziarelor. Oricât de mare sau de mic a fost el, important e că nu a rămas în buzunarele mele, ci s-a dus în scopuri caritabile, în două direcţii: pentru copii şi pentru bătrâni. Direcţii care vor rămâne la fel de anonime ca şi zecile de acţiuni caritabile pe care le-am făcut! Niciodată nu mi-a plăcut să mă laud cu acest lucru!  

Ce sfat ai da unui tânăr care îşi doreşte să înceapă o carieră în modă?

Aş spune că lumea aceasta, atât de frumos colorată, este de fapt o junglă, în care dacă nu muşti primul, ca să te impui, este foarte greu! E foarte greu să încerci să faci modă fără a avea un spate financiar. Dacă vor să se apuce de fashion pentru celebritate, atunci să se lase! Moda se face cu sufletul. Dacă nu iubeşti acest lucru, indiferent dacă îţi aduce satisfacţii materiale sau nu, n-o să-l faci niciodată cum trebuie.

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite