CRBL:„Dacă ştii să asculţi muzica, e uşor să dansezi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Melodiile pe care le cântă nu te pot lăsa indiferent, fie te ridică în picioare, să dansezi, fie te pun pe gânduri. Este un spirit tânăr, care te îndeamnă să fii la fel şi care merită toată atenţia. Doamnelor şi domnilor, să-l urmărim cum se cuvine pe CRBL!

Adevărul TV: Când şi unde se va lansa videoclipul piesei „Românu' n-are noroc"? Şi cu cine ai colaborat la realizarea videoclipului acestei piese?

CRBL: Nu am hotărât încă unde se va lansa videoclipul. O să găsim o strategie şi o vom comunica în cel mai scurt timp. Regizorul videoclipului este Iulian Moga, iar în clip apare şi Smiley, care este şi compozitorul piesei.

Este pentru tine criza de acum un subiect bun de pus în versuri şi pe muzică?

Mesajul pe care îl transmit prin piesă este referitor la România şi la statutul nostru zilnic. Eu pot să spun că sunt un român liber.
Mi-aş dori ca toţi românii să reali­zeze ce înseamnă de fapt democraţia şi să simtă ce înseamnă să fii liber. Abia după ce vom înţelege, ne vom schimba şi lucrurile vor putea să intre în normal.

Au piesele muzicale cu mesaj social un succes sigur în ziua de azi?

Mesajele sociale sunt bine asimilate de public, de cei care se chinuiesc să înţeleagă de fapt despre ce e vorba. Piesele sociale sunt, de fapt, nişte poezii moderne, puse pe muzică. Trebuie făcută o analiză ca să poţi înţelege.

Vei folosi imaginile pe care le-ai filmat la demonstraţia din Piaţa Victoriei, în videoclip?

S-a tot vehiculat că m-am folosit de oameni ca să-mi filmez eu videoclipul. Nu cred că am să mai folosesc vreo imagine. Am să fac un montaj special pentru net.

Cât de mult ţi se potriveşte titlul melodiei „Românu' n-are noroc"?

Sunt chiar în momentul de faţă personajul principal din piesă! Mi-am rupt piciorul tocmai când eram în turneul „Dansează cu mine", exact în perioada în care mă pregăteam să filmez videoclipul, tocmai când Elena (n.r. - soţia artistului) este gravidă şi are nevoie de mine să o ajut în tot ceea ce face şi exact când trebuie să ne mutăm în alt apartament. Este foarte greu, dar am să reuşesc! Only the strong survive!

Concret, care a fost rezultatul intervenţiei pe care ai avut-o în timpul demonstraţiei din Piaţa Victoriei?

Am atras atenţia tuturor. Am dat naştere la discuţii, întrebări, comentarii. Eu vreau să insta­urez ideea de generaţie cu papion. „Generaţia cu papion se instalează în România./ Generaţia care nu uită să dea „Bună ziua!". / Pot să pierd ultima picatură de sânge din mine, / Ca să ai tu dreptul să mă contrazici pe mine. / Asta înseamnă, de fapt, democraţie! / Cine a spus asta se ştie, păcat că nu mai e! / E acela ce purta papionul cu mândrie, / E acel Ion ce schimbă o Românie!"

Ce sfaturi ai pentru cei care vor să devină buni dansatori dar... nu au foarte mult talent? Care ar fi prima lecţie pentru ei?

Dacă ştii să asculţi muzica, nu doar să o auzi, este foarte uşor să dansezi! Dansul este o artă, nu un sport. Trebui să te laşi condus de ceea ce simţi şi este foarte simplu.

A fost pentru tine dansul o rampă de lansare în lumea muzicii?

Eu m-am apucat de muzică ca să poată lumea să mă vadă dansând. Asta ştiu să fac cel mai bine!

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite