Blonde, frumoase şi... extrem de inteligente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhiva Adevărul
Foto Arhiva Adevărul

Vedetele de la Hollywood au câştigat teren în industria cinematografiei nu doar prin frumuseţe, ci şi prin „inteligenţă sporită“.

Pe lângă talentul actoricesc, câ­teva dintre divele de pe micile şi marile ecrane au un coeficient de inteligenţă (IQ) demn de in­vidiat. Un exemplu concret este actriţă Sharon Stone, care are un fabulos IQ de 154.

Raportat la genialul Albert Einstein, care avea doar cu şase unităţi mai mult, s-ar putea spune că actriţa din „Basic Instinct", este una dintre cele mai deştepte femei contemporane. Şi lumea muzicii ne oferă două exem­ple de artiste deosebit de isteţe, pe care le cunoaştem mai mult datorită vocilor lor inconfundabile.

Este vorba de Madonna şi Shakira, care au ambele un scor IQ de 140. Revenind la cinema, o altă „minte strălucită" este şi Jodie Foster, cu un coeficient de 132. La acelaşi nivel se situează şi frumoasa Nicole Kidman. Şi încântătoarea actriţă de origine ebraică Natalie Portman se numără printre vedetele inteligente de la Hollywood.

Pe lângă talentul actoricesc deosebit, care a adus-o în atenţia publicului, Natalie se încadrează în catogoria vedetelor cu diplomă la Harvard şi are un IQ care se ridică la nivelul celui înregistrat de mai vârstnicele Kidman şi Foster.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite