Berguzar Korel: „Mereu am fost o răsfăţată!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Berguzar Korel: „Mereu am fost o răsfăţată!“
Berguzar Korel: „Mereu am fost o răsfăţată!“

Actriţa Berguzar Korel, interpreta personajului Sehrazat din „1001 de nopţi“, cel mai vizionat serial străin din România, vorbeşte despre carieră, despre muncă şi despre relaţia de dragoste dintre ea şi actorul Halit Ergenc, cel care îi este partener în film.

Rolul Sehrazat din serialul „1001 de nopţi“ a fost o piatră de temelie pentru cariera ta?

Berguzar Korel: Cu siguranţă a fost un pas important pentru cariera mea. Cu acest serial, pe lângă faptul că m-a cunoscut mai bine publicul din Turcia, am depăşit şi graniţele ţării.

Aşa am făcut cunoştinţă cu publicul din România (şi din multe alte ţări), căruia vreau să-i mulţumesc pe această cale. Rolul acesta este una dintre cele mai mari şanse pe care mi le-a oferit destinul atât profesional, cât şi personal.

La cei 26 de ani ai mei, a fost rolul care m-a consacrat. Nu este primul meu rol, însă este cel mai important.

Înainte să accept rolul, îmi spusese producătorul câte ceva despre el. Apoi mi-a zis: «E un proiect foarte important. Viaţa ta o să se schimbe. O să te oprească oamenii pe stradă să te întrebe despre el. O să se vorbească foarte mult despre acest proiect. Toată lumea o să dezbată acest subiect, iar tu vei fi în acest proiect». I-am spus că sunt pregătită pentru toate. Se pare că a avut dreptate!

Povesteşte-ne despre probele pe care le-ai susţinut pentru acest rol.

Probele nu au fost grele, deoarece producătorul şi echipa mă cunoşteau din celelalte proiecte la care lucrasem şi nu pot spune că am participat la un casting propriu-zis.

Şi-apoi cel care m-a recomandat pentru acest rol a fost chiar Halit, colegul şi prietenul meu, căci noi ne cunoşteam cu mult înainte... Eram prieteni de familie şi el îmi cunoştea potenţialul ca actriţă. A avut întotdeauna încredere în mine şi m-a susţinut.

În ce măsură Sehrazat se aseamănă cu tine?

Cred eu că destul de mult şi destul de puţin... (râde)! Însă amândouă suntem încăpăţânate şi dacă credem în ceva luptăm până la capăt. Sehrazat este un rol dificil! Cu acest caracter nu aveam la început decât câteva asemănări, în rest, suntem firi diferite.

Pe parcurs, am descoperit că avem o serie de asemănări sau poate eu făceam ca personajul să se asemene cu mine. De exemplu, ei îi place să-şi strângă părul. Şi mie, la fel. Tatăl meu a murit de cancer şi tatăl ei a murit tot din cauza cancerului – aşa scria în scenariu.

Cum te-ai pregătit pentru acest rol?

M-am pregătit câteva luni pentru acest rol. În primul rând, m-am mutat singură din casă în care stăteam cu mama mea. Am învăţat cum se poartă Sehrazat, cum îşi prezintă un arhitect proiectele, dacă poartă bijuterii şi cum se îmbracă, cum îşi prinde părul şi ce-i place să mănânce şi multe alte detalii de genul acesta.

A trebuit să mă pregătesc foarte bine pentru acest rol, să muncesc mult. Însă am avut şi temeri: Sehrazat era în primul rând mamă, iar fiul său era bolnav de leucemie. Eu nu am decât 26 de ani. Chiar dacă sunt mai copilăroasă nutresc sentimente puternice, însă dragostea mamei pentru copilul ei este cu totul şi cu totul altceva. M-am gândit mult dacă voi putea arăta acest sentiment, dacă îl voi putea transmite.

Eu sunt o persoană foarte veselă, Sehrazat însă este mult mai serioasă. Eu sunt foarte tânără, aveam 24 de ani când am acceptat rolul, iar Sehrazat era o persoană matură. Din această cauză, mi-a fost un pic teamă. Totuşi, am avut parte de o perioadă de pregătire intensă şi am pus la punct totul în cele mai mici detalii. Poate şi acesta a fost unul dintre motivele pentru care Sehrazat a fost atât de plăcută, iubită de către telespectatori.

Care crezi că sunt motivele pentru care „1001 de nopţi“ a avut atât de mult succes?

image

În primul rând pentru că a fost realizat de o echipă de excepţie. Totul a fost făcut cu mult profesionalism, iar în acest fel nu avea cum să nu aibă succes. Toată lumea a încercat să facă tot ce a putut mai bine. Profesionalismul echipei s-a văzut în fiecare detaliu al serialului de la introducerea poveştii, împletirea ei şi, bineînţeles, toate celelalte elemente.

Trebuie să recunosc că toţi ne pregăteam înainte de filmare atât de bine, încât în cele mai multe cazuri trăgeam doar o singură dată, nu mai era cazul să tragem duble. La început, mi-a fost mai greu cu scenele dramatice, în care trebuia să mă gândesc la momentele triste din viaţa mea ca să pot plânge şi pot să spun că, îmi marca toată ziua. Dar cu trecerea timpului a fost mult mai bine.

Ce simţi când te uiţi la ceea ce ai filmat?

Urmăresc toate reluările serialului. Mă uit la mine, mă analizez. Uneori îmi place alteori nu, depinde... Cert este că îmi iubesc foarte mult meseria şi mereu voi încerca să îmi îmbunătăţesc felul în care joc. M-am uitat la absolut toate episoadele ca să văd unde a fost bine, unde nu. Şi nu în ultimul rând, sunt foarte mândră de mine.

Îţi faci autocritica?

Mereu... nu sunt genul care îşi trece cu vederea greşelile sau defectele. Eu cred că trebuie să fim sinceri cu noi înşine dacă ne dorim să fim apreciaţi. Noi suntem cei mai buni critici pentru noi înşine. Doar cine nu vrea să recunoască, crede că autocritica nu este importantă. Nu-mi place, de exemplu, că stau cocoşată. Uneori îmi critic limbajul trupului. Cred că Sehrazat începe să semene cu Berguzar, din acest punct de vedere.

Care a fost cel mai frumos mesaj pe care l-ai primit din partea unui admirator?

(râde) Greu...am primit foarte multe mesaje frumoase... N-aş vrea să nominalizez unul ca să nu fiu nedreaptă faţă de ceilalţi, dar pot să te asigur că unele m-au surprins mult în mod plăcut.

Părinţii tăi sunt actori cunoscuţi în Turcia. Ai simţit vreodată acest lucru ca pe o povară?

Nu, mereu m-am simţit norocoasă din acest punct de vedere. Poate că, dacă nu m-ar fi susţinut ei, nu aş fi ajuns astăzi atât de departe. De exemplu, în primul meu serial am jucat alături de părinţii mei. Scenariul serialului a fost scris de tata şi îi mulţumesc că mi-a dat şansa de a juca alături de el. Astfel oamenii m-au cunoscut, iar apoi ofertele au început să vină.

Titlul serialului reia numele culegerii de legende străvechi, „O mie şi una de nopţi“. Îţi place acest gen de poveşti?

Cui nu-i plac poveştile? Eu sunt înnebunită, îmi plac foarte mult basmele, atmosfera mirifică în care te introduc. Îmi place să cred că sunt o mică prinţesă a mamei mele. Mereu am fost o răsfăţată!

Ce părere ai despre dragostea la „locul de muncă“?

Eu cred că dragostea nu ţine cont de locul de muncă, colegul de bancă sau de vecin. Când este să se întâmple, se întâmplă. Cred foarte mult în destin şi mai cred că lucrurile din viaţă noastră se petrec cu un anumit scop.

Chiar dacă pe Halit (n.r. - viitorul său soţ) îl ştiam cu mult înainte de acest serial, am crescut sub ochii lui, niciodată nu m-am simţit atras de el până când vraja nu s-a întâmplat pe platourile de filmare. Probabil basmul şi povestea lui Onur şi Sehrazat ne-au inspirat şi pe noi.

Cum a început povestea de dragoste dintre tine şi viitorul tău soţ, care ţi-a fost şi parte­ner în acest serial?

Nu prea ne-am dat seama cum a început...Ne-am trezit dintr-o dată cu sentimente pe care, la început, nu le puteam defini...

A mai trecut un timp până am acceptat ceea ce ni se întâmplă şi iată-ne acum un cuplu care se pregăteşte de nuntă (râde). Sunt foarte fericită în acest moment şi nu fac decât să mă bucur de această relaţie. Mă bucur că suntem un cuplu şi în viaţa reală.

Când va avea loc nunta şi unde?

Nunta va avea loc în prima săptămână din august, la un hotel de 5 stele din Istanbul, la „Les Otomanss“.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite