Andreea Berecleanu şi Andrei Zaharescu: „Ne păstrăm echilibrul cu... naturaleţe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Berecleanu şi Andrei Zaharescu: „Ne păstrăm  echilibrul cu...  naturaleţe“
Andreea Berecleanu şi Andrei Zaharescu: „Ne păstrăm echilibrul cu... naturaleţe“

Andreea Berecleanu şi Andrei Zaharescu alcătuiesc la ora actua­lă unul dintre cele mai îndrăgite cupluri din peisajul televiziunilor autoh­tone. Căsătoriţi atât în viaţa reală, cât şi în cea... profesională, ei prezintă împreună „Observatorul“ Antenei 1, de la ora 23.00

Anul 2009 reprezintă un reper aparte pentru cuplul Andreea Berecleanu – Andrei Zaharescu. În această toamnă, cei doi ştirişti ai Antenei 1 aniversează şapte ani de când se află la pupitrul „Observatorului 23“.

Adevărul: Aţi împlinit şapte ani „pe sticlă“ împreună la Antena 1. Care este data exactă a aniversării? Vă rugăm să ne împărtăşiţi câteva gânduri „duioase“ legate de acest eveniment.

Andreea Berecleanu & Andrei Zaharescu: Da, aşa e! Să ne trăiască! Nu mai ştim cu precizie în ce zi ne-am făcut debutul la Antena 1, dar ştim precis că era toamnă. Amândoi aşteptam cu multă nerăbdare să refacem echipa «pe sticlă», pentru că ne era dor să lucrăm împreună. A fost un nou început foarte entuziast, la acea vreme, şi a rămas la fel de motivant chiar şi acum. De fapt, sperăm că se observă cu ochiul liber că ne place meseria pe care o facem.

Mai există şi alte evenimente pe care le sărbătoriţi în această perioadă?

Cei doi copii ai noştri ne fac să trăim tot timpul evenimente speciale, chiar dacă nu este vorba neapărat despre aniversări. În fiecare zi ne surprind şi parcă, în ultima vreme, încearcă să se întreacă în trăsnăi.

Cifra şapte are conotaţii mistice aparte. Înseamnă ceva anume, pentru vreunul dintre voi?

Şapte trepte ale desăvârşirii, şapte zile ale săptămânii, şapte trepte cereşti, şapte litere  are prenumele ANDREEA. Deci, dacă vrei neapărat, poţi să găseşti semnificaţii mistice în orice. Cu imaginaţie!

Ce au însemnat aceşti ani în plan profesional? Dar personal?

Atât profesional, cât şi personal, această perioadă înseamnă pentru noi experienţă, adaptare, motivaţie, entuziasm şi optimism.

Vorbiţi-ne puţin despre jurnalul de ştiri pe care îl prezentaţi – „Observatorului 23“. Se schimbă ceva din această toamnă? Au loc îmbunătăţiri (asta în cazul în care mai este loc de aşa ceva)?

Jurnalul de la ora 23.00 este un jurnal de sinteză. Asta înseamnă că ştirile de peste zi sunt tratate succint, dar cu profunzime şi seriozitate. Publicul acestei ore este foarte pretenţios, nu are răbdare să asculte ştiri uşurele, superficiale, pentru că timpul este foarte preţios, mai ales de la acea oră în sus. Dacă oamenii aleg să nu doarmă, noi nu trebuie să-i dezamăgim!

Cum faceţi faţă situaţiilor neprevăzute inerente, din timpul jurnalului, atunci când pică prompterul, nu funcţionează caseta, se întrerupe transmisia etc? Aveţi momente de panică sau reuşiţi să trataţi cu nonşalanţă astfel de situaţii?

Experienţa îşi spune cuvântul în astfel de situaţi, care apar inevitabil în emisiunile de ştiri. Este dezavantajul transmisiunii în direct... care are însă farmecul său! De aceea, sunt fireşti reacţiile prezentatorilor, care încearcă să explice o situaţie de fapt, în timp real. Lumea a început să aprecieze altfel aceste întâmplări, mai ales în ultimii ani, de când au apărut şi televiziunile de nişă, unde breaking news-ul este ceva la ordinea zilei. Aşa se face că bâlbele tehnice nu se mai transformă într-o dramă de nicio parte a ecranului şi sunt percepute ca fiind normale şi fireşti.

Emisiunea pe care o faceţi vă impune să fiţi în priză până la ore târzii şi, în ciuda acestui fapt, păreţi întotdeauna în mare formă. Cum reuşiţi acest lucru?

Cred ca aici ne ajută bioritmul pe care-l avem, fiind născuţi amândoi la ore târzii din noapte. În plus, întotdeauna este o chestiune de obişnuinţă. Când e vorba despre meseria pe care ţi-o alegi, nu mai contează aceste amănunte.

În orice relaţie există un schimb reciproc de lecţii şi informaţii. Ce aţi învăţat unul de la altul în toţi aceşti ani de când lucraţi împreună?

Prezentarea în echipă este altceva decât cea solitară. Trebuie să ştii să laşi de la tine, să te pliezi, să reacţio­nezi în raport cu celălalt, să interacţionezi (acesta este, poate, cel mai important aspect!) şi să faci în aşa fel încât publicul să perceapă potrivirea dintre membrii cuplului de la pupitru. Înţelegerea dintre cei doi prezentatori (chiar şi dincolo de pupitrul ştirilor) este esenţială. Şi vă spunem asta din experienţa de ştirişti care au avut şansa, de-a lungul anilor, să aibă mai mulţi parteneri de prezentare.

Faptul că sunteţi o familie – şi acasă şi pe sticlă – este rarisim în peisajul TV românesc. Sunteţi şi foarte ocupaţi. Multă lume se întreabă cum reuşiţi să păstraţi echilibrul între profesie şi familie? Cum arată o zi obişnuită din viaţa voastră?

Echilibrul îl păstrăm... cu naturaleţe. Nu este nimic îndesat „cu polonicul“. Viaţa noastră este firească, fiecare zi este pusă la punct, de dimineaţa până seara. Nu avem timp de respiro-uri, mai ales în timpul săptămânii. În weekend, însă, lucrurile se mai relaxează şi avem şi noi doi parte de timpul nostru. Asta înseamnă că se întâmplă adesea să ieşim la film sau la masă, cu prietenii, la munte sau aiurea, chiar şi pe străzi, la plimbare.

Sunteţi două prezenţe elegante pe micul ecran. Cum arată şi cum se îmbracă Andreea şi Andrei în „viaţa civilă“?


Cred că ne îmbrăcăm practic, comod, iar în weekend chiar foarte sport. Când este cazul, însă, abordăm şi ţinute elegante, în funcţie - desigur - de context. Poate că cel mai mult în abordarea vestimentară contează atitudinea, felul în care te simţi purtând acele haine. Iar acesta nu este un clişeu, este perfect adevărat!

În calitate de vedete TV, vă bucuraţi de notorietate şi este de presupus că, nu o dată, aţi fost luat cu asalt de admiratori, mai mult sau mai puţin insistenţi. Cum simţiţi că vă afectează (sau, dimpotrivă, vă avantajează) acest lucru?

Avantajele sunt mai multe decât dezavantajele. Avem suficient de multă experienţă, încât să nu ne mai afecteze simplele abordări ale oamenilor în locurile publice. Nu le transformăm într-o dramă, mai ales că sunt manifestări fireşti de prietenie sau de curiozitate. Şi, credeţi-ne, oamenii nu sunt insistenţi. Românii, chiar şi atât de blamaţii bucureşteni, au bun simţ!

Sunteţi mulţumiţi de ceea ce faceţi? Aveţi aspiraţii profesionale pe care nu aţi avut încă ocazia să vi le împliniţi? Dacă da, care sunt acelea?

Da, asta este ceea ce ne-am ales acum mult timp. Sigur că ne facem timp în gânduri şi pentru aspiraţii, visuri sau proiecte... dar asta nu ne afectează prezentul!

Ce alt tip de emisiune v-ar plăcea să abordaţi dacă nu aţi face Observatorul Antenei 1 de la ora 23.00?

Dacă sunteţi fani ai emisiunilor relaxante, fiţi pe fază!

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite