Simona Bălănescu „trăieşte sănătos“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Bălănescu „trăieşte sănătos“
Simona Bălănescu „trăieşte sănătos“

Simona Bălănescu face de mai bine de doi ani oficiile de gazdă a emisiunii „Trăieşte sănătos“, de la Antena 2.

Odată cu sosirea toamnei, Simona revine în transmisiune live cu un nou sezon al talk-show-ului pe care îl moderează de luni până vineri, de la ora 15.00, la Antena 2. Tematica emisiunii – sănătatea – se bucură de o enormă popularitate în rândul telespectatorilor, iar Simona dezbate subiectele din domeniu în compania unor medici şi specialişti de renume de la noi din ţară.

Interesul publicului a făcut ca, din această toamnă, Antena 2 să se gândească la un format şi mai interactiv: în curând, va fi pus în funcţiune un sistem prin care telespectatorii vor avea posibilitatea de a se înscrie în vederea unei consultaţii, la unul dintre medicii specialişti din emisiune. Câştigătorul va fi desemnat democratic, prin tragere la sorţi, iar temele de discuţie vor fi anunţate în prealabil pe site-ul Antenei 2. Ca urmare a numeroaselor cereri, postul TV are în vedere şi perfecţionarea unui sistem fiabil de accesare a informaţiilor medicale dezbătute de Simona şi invitaţii ei.

Simona a ajuns pe micile noastre ecrane din dorinţa de a deveni prezentator TV. Pasiunea ei pentru televiziune a fost mai puternică decât îndemnurile familiei care, întâmplător sau nu, este „populată“ cu câteva personalităţi medicale cu greutate: „Unchiul meu este academician profesor doctor Ion Bălănescu, renumitul oncolog, de care sunt foarte mândră. Băiatul lui şi vărul meu, de care sunt la fel de mândră, este dr. Radu Bălănescu, un foarte bun chirurg pediatru, director medical al Spitalului «Grigore Alexandrescu».

Adolescentă fiind, nu le-am ascultat sfatul şi nu am dat la Medicină. Visam de mică să fac televiziune“, mărturiseşte Simona, care nu regretă alegerea făcută: „Dumnezeu mi-a împlinit visul. În plus, fac şi emisiuni medicale, aşa încât încerc să salvez vieţi, în felul meu“. Emisiunea şi familia îi ocupă Simonei cea mai mare parte a timpului. „Împăcarea profesiei cu familia e dificilă, poate şi pentru că mă străduiesc să le fac pe amândouă perfect şi nu ştiu de câte ori reuşesc“, explică vedeta în vârstă de 37 de ani. Întrucât este o adevărată profesionistă, Simona este într-o continuă perfecţionare: „Când stau acasă, îmi dedic timpul băieţelului meu, Marc, şi soţului. Dar după ce piciul adoarme, urmează câteva ore în care învăţ, «îmi fac temele» pentru emisiu­ne.

Aşa mi se pare corect   şi faţă de telespectatori, dar şi faţă de invitaţi, să am habar despre subiectele medicale pe care le voi aborda“.

Efortul este necesar pentru un atare demers: „Medicina are o terminologie vastă: se spune că studenţii acestei facultăţi îşi însuşesc acelaşi număr de cuvinte care le-ar fi necesar pentru învăţarea a două limbi străine. Aşa încât ţine de un elementar bun simţ şi de profesionalism să înţeleg ce spune medicul“, punctează Simona Bălănescu.

Cunoştinţele acumulate în anii de când moderează „Trăieşte sănătos“ au învăţat-o pe Simona că o abordare preventivă este întotdeauna opţiunea cea mai viabilă: „Urmez sfaturile pe care le primesc de la medici şi pe care, la rândul meu, le dau telespectatorilor. În vacanţa la mare din acest an nu l-am lăsat pe fiul meu să facă plajă. L-am dat cu cremă cu factor de protecţie +50, iar eu am folosit +20.

Incidenţa cazurilor de melanom a crescut dramatic în ultimii ani şi cunosc pe cineva care şi-a pierdut viaţa în câteva luni, din cauza acestei maladii“, mărturiseşte vedeta Antenei 2, subliniind: „Poate că cea mai înţeleaptă concluzie pe care am desprins-o specializându-mă în astfel de emisiuni este că e mult mai uşor să previi, decât să tratezi. E valabil în orice domeniu. Pentru orice abuz, faptă sau stil de viaţă necugetat, apare, mai devreme sau mai târziu, o repercusiune negativă“.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite