„Avem multe de spus!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Avem multe de spus!“
„Avem multe de spus!“

Anca Artimon şi Mihai Cioceanu sunt gazdele emisiunii „Trezirea la apel!“, matinalul  de la TVR 1. În fiecare dimineaţă ei îţi aduc porţia de informaţii şi doza de optimism necesare pentru a începe o nouă zi în forţă.

Adevărul: Cum arată o zi din viaţa unui “matinal”?

Anca Artimon: Uf!Trezirea 04.30! Prima sarcină a lui Mihai dimineaţa este să adune femeile dimineţilor lui de la domiciliile conjugale şi să le depună în redacţie în perfectă stare de funcţionare. Pe la 05.45 deschidem ziarele. Uneori râdem cu gura până la urechi, alteori ne privim îngroziţi şi ne întrebăm până unde se mai poate ajunge.

După ce citim ziarele, căpătăm o faţă umană cu ajutorul colegelor de la machiaj şi coafură, urmează câteva probe de sunet, camere, lumini şi gata! Suntem în casele oamenilor pentru aproape 2 ore. Dar se verifică vorba: «Cine se scoală de dimineaţă, departe ajunge!». Asta dacă nu adoarme la loc.

Mihai Cioceanu: Eu după-amiază, îmi iau binişor „banii, ciorapii şi şapca“, vorba cântecului, şi plec la radio, unde am o emisiune zilnică de trei ore. Se numeşte „CityDrive“ şi o puteţi asculta la CityFm, de la 17.00, pe 106,2Mhz.
Cum aţi ajuns să faceţi echipă la “Trezirea la apel”?

M C.: Păi, practic ne-am cunoscut cu vreo două săptămâni înainte de a începe emisiunea. A fost o chimie interesantă, un caz fericit, aş putea spune, pentru că ne-am înţeles din prima clipă şi am reuşit performanţa ca într-un an şi jumătate de când lucrăm împreună, să nu ne certăm niciodată, dar absolut niciodată. Chiar am fost „bănuiţi” de mulţi telespectatori că am fi soţ şi soţie. Ha, ha, foarte tare, nu?

Ce pregătiri faceţi pentru fiecare nouă ediţie de matinal?

AA:  O şedinţă de redacţie la ieşirea din emisie, iar seara, înainte de culcare îmi fac temele pe baza desfăşurătorului pregătit de colegul Teddy. Fiecare ştie exact ce are de făcut şi nu ne călcăm pe bătături.

Care este secretul pentru ca o astfel de emisiune să reziste?

M C.: În primul rând, cei din conducerea televiziunii trebuie să aibă răbdare. Trebuie înţeles că, o emisiune are nevoie de timp pentru a intra în conştiinţa publicului şi implicit pentru a performa şi a aduce audienţă. Eu consider că după un an şi jumătate mai avem multe de spus în piaţa matinalelor din România.

Cum reuşiţi să fiţi atât de tonici în fiecare dimineaţă?

M C.: În spatele acestei emisiuni, se afla o echipă, deloc numeroasă, dar extrem de inimoasă, formată din oameni care ştiu cu ce se mănâncă televiziunea şi care sunt foarte eficienţi. Chiar dacă unul din noi, într-o zi e mai „căzut“, ceilalţi îl trag în sus şi mergem mai departe. Paradoxal, ne simţim bine împreună nu numai în timpul programului, dar şi în afara acestuia.

Primiţi numeroase mesaje de încurajare, dar şi critici. Cum le suportaţi?

AA:
Primim că suntem oameni buni şi primitori! Nu poţi fi pe placul tuturor! Mesajele ni le asumăm, le citim în direct, de obicei. Ne mai enervăm, ne trece, ne întristăm uneori când vedem că omul care ne scrie nu înţelege mesajul nostru.

Sunteţi „cu ochii“ pe concurenţă?

M C.: În timp real, ne-ar fi aproape imposibil. Sigur studiem audienţele zilnice şi ne preocupă ce se întâmplă cu celelalte emisiuni concurente. Dar n-am făcut din treaba asta o obsesie. Oricum avem propria viziune despre cum ar trebui să arate o emisiune matinală la televiziunea de stat: să livrăm informaţie utilă în timp real, dar într-un mod cât mai prietenos şi jovial.

AA: Nu prea am când să-i urmăresc şi prefer să-mi fac treaba cât pot de bine, decât să pierd vremea trăgând cu ochiul printre uluci! Oricum stilurile sunt total diferite şi alegerea e a privitorilor.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite