Loredana: „Albumul este o bombă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Loredana a lansat albumul „Sundance”, plin de poveşti reale, cu un sound ce promite „să încingă cluburile”, însoţit de un turneu de promovare.

Adevărul:  „Sundance aduce o schimbare în stilul tău muzical?

Loredana Groza: Albumul este pop, dar este mai mult decât atât; e o fuziune între electro, dance şi rock. E o bombă şi abia aştept să vi-l fac auzit!

Aş putea spune că e dorinţa mea de a aduce, din nou, rifurile de rock pe ringul de dans. Nu pot spune că albumul aduce o schimbare de stil, ci mai degrabă, o revenire la muzica pe care am cântat-o atâţia ani.

Cu cine ai colaborat pentru acest album?

L.G.:
Sunt compozitori deja consacraţi, dar şi tinere talente. Am colaborat cu Niam St. Luce, un tânăr de culoare de numai 22 de ani, Jeremy Adelman, cel care a făcut mix-ul albumului alături de Peter Wade, deţinător de Grammy, care a mixat şi produs albume pentru Jennifer Lopez, Mark Anthony sau Lindsay Lohan.

Este primul tău album în limba engleză. Cum a fost să lucrezi într-o limbă străină?

L.G.:
O sa aveţi surpriza de a descoperi un sound inedit şi poveşti care sunt convinsă că o să atragă fanii, iar beat-urile de pe „Sundance“ îmi doresc să încingă cluburile.

Nu mi-a fost greu să compun în engleză. Totul a decurs natural şi uneori îmi este chiar mai uşor să scriu în engleză, decât în română. 

Pregăteşti un turneu de promovare?

L.G.:
Pregătesc un turneu de promovare împreună cu Finlandia Vodka România, cei care îmi susţin şi albumul. Voi avea concerte în toată ţara, dar şi pe litoralul Mării Negre, în această vară. Am avut deja un concert chiar în Finlanda.

Ce te inspiră când lucrezi?

L.G.: M-am inspirat din poveştile mele personale, din tot ce mi s-a întâmplat, dintr-un „vibe“ natural, pentru că nimic nu a venit forţat. Chiar am inclus în cărticica din interiorul albumului câteva dintre acestea.

Sunt poveştile pieselor: „Dance Or Die“, „Sundance, Crazy Rose“, „Limerence“ etc. Au fost nişte întâmplări fericite, coincidenţe, întâlniri providenţiale şi, practic, am reuşit să creez nişte cântece pentru ceilalţi.

Când putem vedea şi un videoclip?

L.G.:
Cât de curând!

Cum reuşeşti să te împarţi între familie, platoul de filmări şi studioul de înregistrări?

L.G.: Ţine de un antrenament pe care un soldat adevărat trebuie să îl aibă, iar eu cred că sunt o „soldată“. Limitele pe care şi le pun unii sunt piedici pe care şi le aştern în cale cei lipsiţi de curaj.

Dacă îţi doreşti să faci ceva, faci! E adevărat, în astfel de situaţii pierzi mult din timpul liber, dar o viaţă ca asta îţi dă un ritm şi o ţintă, în acelaşi timp, o energie constantă.

Ce faci pentru a te menţine în formă?

L.G.:
Sunt femeie şi ca orice femeie, am avut diete de la foarte drastice şi iraţionale, până la unele omeneşti, dar am ajuns la concluzia că orice dietă are şi reversul ei.

Trebuie să îţi balansezi regimul, astfel încât organismul tău să nu simtă lipsa niciunui component. Trebuie să-l „păcăleşti“. De asta am renunţat la dietele drastice, pe care le consider absolut dăunătoare. Totul trebuie făcut cu cap!

Eşti un adevărat fashion icon. Care este secretul unei imagini mereu surprinzătoare?

L.G.:
Cred că reuşesc pentru că, spre deosebire de oamenii care se blochează în ideologii şi reguli, eu fac doar ceea ce mă ajută să mă simt bine. Oamenii comunică foarte mult prin imagine şi poţi cunoaşte un om dintr-o clipită.

S-a tot spus despre tine că eşti o „Madonna a României“. Îţi displace sau te flatează acest lucru?

L.G.: Aş fi ipocrită să spun că îmi displace, dar asta nu înseamnă că mă şi regăsesc în această analogie. Sunt lucruri care ne leagă: suntem amândouă blonde, două „supravieţuitoare“, suntem două artiste care au inspirat generaţii, dar sunt şi lucruri care ne deosebesc.

Eu am performat la un nivel local, într-o cultură mai mică, într-o limbă vorbită doar de câteva milioane, deci la altă scară. Madonna se adresează unui public planetar şi deja asta creează diferenţa.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite