O nouă revistă de fotografie va apărea la 30 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotograful Cosmin Bumbuţ lansează, la 30 noiembrie, revista "Punctum", ce va apărea trimestrial într-un tiraj iniţial de 2.000 de exemplare, a anunţat astăzi editorul publicaţiei.

"Punctum" va prezenta în paginile sale portofolii şi serii fotografice consistente, fără să abordeze subiecte legate de tehnică sau de echipamente foto. "Vrem să arătăm că fotografia înseamnă mai mult decât informaţii tehnice, numere, timpi de expunere, diafragme sau ISO. Cred că fotografiei din România îi lipseşte decenţa şi dragostea", a declarat Cosmin Bumbuţ.

În ceea ce priveşte motivele care l-au determinat să lanseze publicaţia tipărită "acum, în epoca internetului", Bumbuţ a spus: "Pentru că m-am săturat să văd imagini pe un ecran. Mi-e dor de materialitatea fotografiilor. Dacă nu mai miros a fixator, măcar a tipar aş vrea să miroasă".

Primul număr al revistei va conţine un proiect realizat în Crimeea de fotograful japonez Ikuru Kuwajima, o serie de fotografii ale violonistului Alexandru Tomescu, dar şi un material despre istoria fotografiei româneşti în care este prezentat Carol Szathmari, primul fotograf de război din lume.

La realizarea publicaţiei mai colaborează şi Alex Gâlmeanu, Raymond Bobar, Voicu Bojan, Gicu Şerban şi Elena Stancu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite