Vremuri grele pentru distribuţia de presă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremuri grele pentru distribuţia de presă
Vremuri grele pentru distribuţia de presă

Ieri a avut loc una dintre cele mai importante întâlniri ale difuzorilor de presă în care au fost discutate problemele acestora. „Adevărul“ a identificat principalele dificultăţi cu care se confruntă piaţa distribuţiei de presă: fragmentarea şi lipsa unor jucători puternici.

Întrunirea iniţiată de Adevărul Holding a reunit peste 170 de distribuitori de presă, parteneri ai trustului, care reprezintă 80% din distribuţia actuală. „Piaţa este decapitalizată. Distribuitorii nu au forţa să se dezvolte şi caută soluţii alternative“, a spus Hadrian Mateescu, director executiv Adevărul Holding.

Citiţi şi:


Distribuitorii au atras atenţia şi asupra problemelor specifice asupra legislaţiei, cum ar fi sancţiunile acordate de Inspectoratul Teritorial de Muncă. Alte chestiuni semnalate sunt cele legate de concurenţa neloială practicată de unii distribuitori.

Cu acest prilej, Adevărul a lansat un proiect deosebit dedicat distribuitorilor de presă:  pagina de internet datornici.adevarul.ro, în care vor fi publicate numele companiilor sau a persoanelor care nu-şi plătesc datoriile sau cele care recurg la ilegalităţi.

O altă chestiune arzătoare aflată pe agenda întrunii distribuitorilor de presă a fost problema indusă de colapsul Rodipet. În viziunea lui Răzvan Corneţeanu, General Manager al Adevărul Holding, aceste dificultăţi vor afecta masiv rezultatele din următoarea perioadă.

Întrunirea nu este singura de acest gen. „Intenţionăm organizarea unor întruniri asemănătoare şi cooptarea altor editori precum şi a altor instituţii“, a declarat Mateescu.

Ofensiva Adevărul Holding

În cadrul întâlnirii au fost prezentate şi proiectele Adevărul Holding pentru această toamnă. Trustul este un motor al pieţei de distribuţie prin vânzările record şi prin lansarea de noi produse. Nu trebuie uitată evoluţia ziarului „Adevărul“, care a ajuns în luna iunie la o medie de 126.177 de exemplare pe apariţie, la care se adaugă şi „Click!“, cel mai vândut ziar din România, cu 235.492 de copii.

Începând de astăzi va fi lansată colecţia de DVD-uri „Război şi Dragoste“, marca Sergiu Nicolaescu, cea de-a treia lansată de „Adevărul“. Începând cu 16 septembrie va apărea colecţia de carte de artă. Primul volum, „Michelangelo“ va fi distribuit gratuit împreună cu ziarul „Adevărul“ şi va fi tipărit în 400.000 de exemplare.

În următoarea perioadă va fi relansată şi revista „Dilema Veche“, în 32 de pagini, care va fi distribuită împreună cu o colecţie de opt filme cu Charlie Chaplin.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite