VIDEO Senzaţional! Loteria OTV miroase a şmecherie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O firmă necunoscută, identificată printr-o căsuţă poştală din Londra, organizează un show ce promite să acorde cele mai mari premii din România. De la prima ediţie, emisiunea „100% Adevărat“ a avut o audienţă media de 414.000 de telespectatori pe minut.

Omul-Caritas de Grigore Cartianu
image

La o analiză atentă a regulamentului concursului apar multe neclarităţi. Lege invocată de organizator privind loteriile publicitare prevede că „participanţilor nu le este impusă în contrapartidă nicio cheltuială directă sau indirectă“, ori pentru înscriere orice doritor trebuie să plătească un aşa-zis abonament de 3,57 euro, valabil doar o săptămână.

Audienţe-record

O altă „scăpare“ o constituie neînregistrarea companiei organizatoare la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, lucru confirmat, la solicitarea „Adevărul“, şi de reprezentanţii departamentului juridic al Autorităţii. Aceştia au mai spus că intenţionează să cerceteze cazul. De asemenea, Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorilor (ANPC) s-a autosesizat pentru a cerceta în amănunt regulamentul concursului întrucât „ridică semne de întrebare“.

Prin condiţionarea participării la loterie, prin intermediul plăţii unui abonament la site-ul revistei online denumită pompos „sutalasutaadevarat.ro“ la un tarif de 3,57 euro pe săptămână, loteria publicitară se poate încadra şi în prevederile noii legi privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, pentru care firma organizatoare nu deţine licenţă.

Încă de la prima ediţie, emisiunea de pe OTV a înregistrat o audienţă record în intervalul orar 20.00 – 00.00. Astfel, aceasta a fost urmărită în medie de 414.000 de telespectatori pe minut la nivel urban, clasându-se pe locul al treilea, după programele posturilor Pro TV (488.000) şi Antena 1 (484.000).

image



Mai mult, OTV a înregistrat pe acest interval o creştere a numărului de telespectatori de 272% faţă de duminica trecută. De asemenea, între orele 23.00 şi 00.00 postul TV al lui Diaconescu a fost lider detaşat al audienţei, fiind urmărit de 512.000 de privitori pe minut.

Premii record la televiziunea poporului

image


Organizatorul acestei campanii promite să ofere săptămânal trei apartamente în valoare de 100.000 de euro fiecare şi trei autoturisme Mercedes C Classe în valoare de 60.000 de euro bucata. Adică, la fiecare ediţie sunt acordate premii în valoare totală de 480.000 de euro. Pe durata unui an, cât prevede regulamentul oficial, doar valoarea premiilor se ridică la peste 24 de milioane de euro.

La aceste cheltuieli se mai adaugă şi costurile pentru patru ore de emisie pe săptămână, a echipei de peste 250 de oameni, precum şi onorariile vedetelor invitate. Totul este achitat de firma Videoprod Industries, cu un capital de 200 de lei, care are în spate „o căsuţă poştală cu sediul în Londra“, înfiinţată chiar anul acesta.





Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite