VIDEO Gâlceavă între Ion Cristoiu şi Mircea Badea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Gâlceavă între Ion Cristoiu şi Mircea Badea
VIDEO Gâlceavă între Ion Cristoiu şi Mircea Badea

Cei doi colegi din trustul Intact au început să-şi adreseze jigniri prin intermediul presei. Mircea Badea şi Ion Cristoiu şi-au împărţit replici acide şi grosolane într-un „dialog“ mediatic. Mărul discordiei: „femeile politice ale lui Băsescu“.

Disputa a început după ce Mircea Badea a criticat în emisiunea sa, „În gura presei“, un editorial al lui Cristoiu, publicat în „Jurnalul Naţional“, în care acesta „o apără“ pe ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi. Articolul de opinie al omului de presă, apărut luni, 29 iunie, avea titlul „Un linşaj mediatic: Monica Ridzi“.

Intră şi Ciutacu-n horă

În emisiunea „În gura presei“ de duminică seară, Mircea Badea a ironizat atitudinea jurnalistică a lui Ion Cristoiu din ultima perioadă, favorabilă anumitor personalităţi politice. Acesta s-a referit la editorialele şi la interviurile cu Elena Udrea şi cu Elena Băsescu, difuzate la emisiunea „Zig Zag“ de pe Antena 3.

Astfel, duminică seara, Badea şi-a „înţepat“ colegul de trust spunând: „Domnul Cristoiu pare cumva atras jurnalistic de femeile domnului Băsescu, din punct de vedere politic.“ Mai mult, l-a persiflat, adăugând: „Dacă aş fi în locul domnului Cristoiu, aş invita-o şi pe Monica Ridzi pe care aş supune-o aceluiaşi tir necruţător de întrebări“.

image

În replică, Ion Cristoiu i-a scris un Post Scriptum grosolan în finalul editorialului său, publicat marţi, 30 iunie. În schimb, Badea i-a dat un răspuns în direct la emisiunea „În gura presei“, dar şi pe blogul său personal. „Nu «l-am înjurat» ci, în cea mai dură percepţie, l-am ironizat fin şi cordial“, spune omul de televiziune pe blog. Badea nu s-a lăsat mai prejos şi i-a dat şi el o replică, tot grosolană.

În tot acest conflict a intrat şi Victor Ciutacu, parte a aceluiaşi trust, punând tot un Post Scriptum pe blogul său personal în care critică editorialul lui Cristoiu: „După mai bine de 15 ani de mâncat rahat în spaţiul public, credeam că văzusem tot ce se poate în materie de abjecţie de presă.

Ei bine, acest text (şi, mai ales, PS-ul) depăşeşte mult umila mea experienţă“. Ciutacu spune că răspunsul lui Badea i se pare chiar blând şi politicos faţă de ce ar fi putut şi ar fi meritat să se întâmple. Contactat de „Adevărul“, Badea a spus că nu are nimic de adăugat faţă de ceea ce a scris pe blog. Până la închiderea ediţiei, Ion Cristoiu nu a putut fi contactat.

„Dialog“ între Badea şi Cristoiu

1. Ironia lui Badea (duminică, 28 iunie – Antena 3) „A fost foarte dură emisiunea (n. r. - Zig Zag, ediţia în care a fost invitată Elena Udrea). A încolţit invitatul, ca demers jurnalistic, desigur. I-a întins capcane la nivel de discurs, de concepte“, a spus Badea ironic în emisiunea sa.

image

Mircea Badea, prezentator „În gura presei“

„Tot în «Jurnalul Naţional», domnul Cristoiu vorbeşte despre doamna Ridzi şi constată că în cazul dânsei avem de-a face cu un linşaj mediatic.“

„Domnul Cristoiu pare cumva atras jurnalistic de femeile domnului Băsescu, din punct de vedere politic.“

2. Atacul lui Cristoiu (marţi, 30 iunie, „Jurnalul Naţional“) – „PS. Am auzit că duminică seară, Mircea Badea m-a înjurat pentru interviul luat Elenei Udrea. Mă miră. Când am ieşit din studio, Mircea Badea nu asculta, ca de obicei, la telefon indicaţiile pe cine să înjure şi pe cine nu.

Şedea pe canapea şi-şi mirosea subţiorile, convins că, de când trăncăneşte de unul singur la televizor, subţiorile lui nu put ca la toţi oamenii, ci miros a Sfântul Mir. Mai mult ca sigur a fost sunat după ce am plecat eu!“

3. Răspunsul lui Badea (luni, 29 iunie – Antena 3) – „Domnu’ Ion Cristoiu, gazetar cu uriaşă experienţă, după câte înţeleg din acest PS, destul de sumar, nu a verificat ceea ce am spus eu pe post.“

„A fost un registru poate ironic, dar cordial. [...] Dar ironia nu poate fi niciodată categorisită ca o înjurătură.“

 „Observ ca domnul Cristoiu preia acum toate clişeele prezidenţiale pe care le-a înfierat cu mânie la «Sinteza Zilei». Înţeleg din text că sunt un tonomat care primeşte ordine pe cine să atace şi pe cine nu.“

„Domnule Cristoiu, de dragul replicii, presupunând că primesc ordine să atac, măcar nu primesc ordine să pup în cur.“
„Îmi amintesc un pic altfel momentul de pe hol. Eu cu siguranţă nu-mi «miroseam subţiorile», dar domnul Cristoiu încerca să imite un ardei umplut. Ştiti ce? Cred că-i ieşea de minune.“

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite