Sârbu îşi închide ziarele locale - UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Publimedia de la Bucureşti a decis să nu mai susţină financiar publicaţiile locale din grup. Potrivit unor informaţii din industrie, ediţiile Bihoreanul, Clujeanul, Ieşeanul, Bănăţeanul şi Sibianul vor fi închise în următoarea perioadă.    

UPDATE „Am fost anunţaţi şi noi cu puţin timp înainte că Publimedia nu va mai susţine publicaţiile locale din toată ţara“, a declarat Andrei Aroneţ, editor general Clujeanul. El a mai spus că vor fi oferite salarii compensatorii angajaţilor care vor fi disponibilizaţi. 

„Clujeanul a fost profitabil încă de la primul an de la lansare, ne-am susţinut practic singuri“, a mai precizat Aroneţ.

 După ce redacţia sibianulonline.ro a fost închisă la începutul acestui an, redactorii de la „Clujeanul“ au preluat activitatea editorială pentru acest site.

Săptămânalul „Clujeanul“ are, în acest moment, aproximativ 20 de angajaţi.

UPDATE Contactată de "Adevărul", Cosmina Noaghea, director executiv Publimedia, a fost rezervată în privinţa ultimelor informaţii şi a declarat că nu a fost încă luată o decizie în această privinţă.

Ziarul „Bănăţeanul“ a rămas doar în varianta print în luna decembrie şi mai are în prezent doar doi angajaţi.

Gruia Ursu, redactor-şef „Ieşeanul“, a declarat pentru „Adevărul“: „Nu am fost informaţi oficial de închiderea ziarului. Cu siguranţă, însă, noi vom apărea pe piaţă luni".

Se pare că, potrivit site-ului hotnews.ro, motivul pentru care redacţiile ziarelor locale deţinute de Adrian Sârbu îşi închid porţile este în strănsă legătură cu situaţia de criză. CME (Central European Media Enterprises), compania parteneră lui Adrian Sârbu,  a fost puternic afectată de situaţia economică actuală, ca şi alte mari companii de media de altfel. CME a vândut recent 31% din companie către gigantul Time-Warner.

Potrivit BRAT, Banateanul are un tiraj de aproximativ 5.000 de exemplare (cifre raportate pentru anul 2008 - N.R.), Bihoreanul de aproximativ 3.500, Clujeanul de 4.800 (raportat pentru primul trimestru din 2009), Ieseanul - 2900 in 2009, iar Sibianul, 2.800 de exemplare (cifre raportate pentru 2008).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite