New York Times, pierderi şi în trimestrul al treilea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trustul de presă american New York Times a înregistrat pierderi mai mici în cel de-al treilea trimestru al anului, o perioadă încă afectată de scăderea veniturilor de publicitate, potrivit rezultatelor financiare.

New York Times, care deţine, printre altele, publicaţiile „Boston Globe“ şi „International Herald Tribune“, a înregistrat o pierdere netă de 35,6 milioane de dolari în cel de-al treilea trimestru, faţă de 106,3 milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului 2008, când Statele Unite erau în plină criză financiară.

Cifra de afaceri s-a diminuat cu 16,7%. Veniturile publicitare pentru grupul american au scăzut cu 29,6% în cursul trimestrului al treilea.

Rezultatele arată mai bine decât cele prevăzute de oficialii editorului de presă.editorul continuă disponibilizările Compania a luat în ultimul an mai multe măsuri de optimizare a costurilor, precum şi de creştere a preţului de vânzare, potrivit preşedintelui grupului.

Tăierea cheltuielilor va continua şi în ultima parte a acestui an. La începutul săptămânii trecute, conducerea a anunţat o serie de disponibilizări. Astfel, până la sfârşitul anului, publicaţia „New York Times“ va avea cu 100 de jurnalişti mai puţin.

Şi anul trecut compania a recurs la reduceri de personal şi de salarii. Potrivit oficialilor companiei, citaţi de „New York Times“, veniturile din publicitate vor înregistra creşteri în cel de-al patrulea trimestru.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite