Taxă pentru site-urile de ştiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taxă pentru  site-urile de ştiri
Taxă pentru site-urile de ştiri

Mogulul Rupert Murdoch plănuieşte ca, până vara viitoare, accesul la ediţiile online ale ziarelor sale să se facă numai contra cost.După ce a suferit pierderi importante ale veniturilor, Rupert Murdoch va aplica taxe de acces pentru site-urile de ştiri ale News Corporation.

Pentru că „imperiul său de media“ a înregistrat pierderi uriaşe (de 3,4 miliarde de dolari) în anul fiscal încheiat la 30 iunie, miliardarul australian Rupert Murdoch s-a angajat să „zguduie“ industria presei prin introducerea unor taxe de acces pentru toate site-urile de ştiri pe care le deţine.

Astfel, înainte de vara lui 2010, ediţiile online ale „The Times“, „The Sun“ şi „News of the World“ vor putea fi citite numai contra unei sume de bani.

Preocupat de reducerea veniturilor din publicitate, Murdoch a declarat, citat de „The Guardian“, că era gratuităţilor pentru ştirile online s-a încheiat.

„Jurnalismul de calitate nu este ieftin. Revoluţia digitală a deschis multe canale de distribuţie noi şi ieftine, dar nu a generat şi conţinut gratuit. Intenţionăm să percepem taxe pentru toate site-urile noastre de ştiri“, a declarat Murdoch.

Ediţiile online ale tabloidelor, tot cu plată

În prezent, numai „Wall Street Journal“, cumpărat de Murdoch în 2007 (odată cu compania Dow Jones), percepe o taxă pentru ediţia sa online. De altfel, Wall Street Journal este singurul ziar american care şi-a crescut numărul de abonaţi, atât pentru ediţia print, cât şi pentru cea online, în perioada de criză financiară.

Modelul cu taxă va fi extins şi la publicaţiile tabloide, ca „The Sun“ şi „The News of the World“. Mogulul media a apreciat că această schimbare era inevitabilă. În ceea ce priveşte posibilitatea ca cititorii site-urilor sale să migreze către alte produse gratuite,Murdoch a spus că va încerca să evite acest comportament prin adoptarea unui conţinut mai bun şi diferit de al altor companii.

Întreaga divizie de ziare a News Corporation a raportat, pentru anul fiscal 2008-2009, venituri de 466 milioane de dolari, cu 40% mai puţin decât în anul fiscal precedent. Singura divizie a trustului ce a înregistrat creşteri este cea a reţelelor de cablu, încasările crescând cu 31%. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite