Preşedintele TVR, audiat de senatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele TVR, audiat  de senatori
Preşedintele TVR, audiat de senatori

Alexandru Sassu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a fost audiat ieri de Comisia de Cultură din Senat, unde a dat lămuriri legate de situaţia interimatului de aproape doi ani al Mădălinei Rădulescu la şefia Ştirilor din TVR.

Decizia senatorilor de a-l invita pe Sassu la discuţii vine la solicitarea mai multor angajaţi ai Direcţiei Ştiri din TVR, nemulţumiţi de „interimatul veşnic“. Sassu le-a explicat membrilor Comisiei că nu poate organiza concurs pentru postul ocupat de Mădălina Rădulescu atât timp cât TVR încă se află în procese cu fostul director al departamentului, Rodica Culcer.

Secretarul Comisiei de Cultură, Radu F. Alexandru, nu a fost de acord cu argumentul adus de Sassu şi a spus că, de fapt, în ilegalitate se află Mădălina Rădulescu şi că organizarea unui concurs pentru acest post este, aparent, legală.

„Toţi cei cu care am vorbit au spus că procesele doamnei Rodica Culcer faţă de televiziune nu ar împiedica cu nimic (n.r. – organizarea unui concurs)“, a mai spus senatorul, citat de NewsIn.

Senatorii recomandă ­stoparea interimatului

La finalul discuţiilor, membrii Comisiei au stabilit că vor trimite preşedintelui SRTv, în zilele următoare, o scrisoare prin care îi vor recomanda să rezolve situaţia „nefirească“ a conducerii de la Ştiri.

„Nu avem calitatea unei dispoziţii sau a unui ordin, dar vom face o recomandare foarte insistentă pentru a se pune punct acestei situaţii care este atât de neproductivă şi întreţine de atâta vreme o stare care, până la urmă, parazitează, ca să nu spun că blochează, activitatea departamentului“, a declarat Radu F. Alexandru.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite