Preşedintele TVR, chemat la Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Sassu a fost invitat săptămâna viitoare de senatorii din Comisia de Cultură pentru a lămuri situaţia din postul public. Alexandru Sassu a refuzat să participe la şedinţa de ieri de audiere a jurnaliştilor TVR care cer schimbarea directorului interimar al ştirilor TVR.

La şedinţa ţinută ieri în Parlament, şase dintre cei 22 de jurnalişti care au semnat memoriul prin care solicită organizarea unui concurs pentru aducerea unui director al ştirilor din TVR au fost prezenţi la audieri. La solicitarea senatorilor, jurnaliştii TVR au participat într-un număr restrâns la întâlnire. Săptămâna viitoare, Comisia de Cultură a Senatului va continua cu audierea preşedintelui Alexandru Sassu. Tot atunci, Comisia de Cultură din Camera Deputaţilor îşi va începe propriile audieri.

Cei şase reprezentanţi ai Direcţiei Ştiri, în frunte cu Mihai Rădulescu, iniţiatorul apelului, au tras mai multe semnale de alarmă în legătură cu interimatul de aproape doi ani al directorului de ştiri, Mădălina Rădulescu. Reprezentanţii din TVR au atras atenţia asupra faptului că în postul public sunt cel puţin alţi şapte directori numiţi provizoriu. La TVR 3 director interimar este Mura Frânculescu, iar la TVR Info este Cristina Lorenz.

Postul public ignoră subiecte

Alte cinci direcţii interne ale postului public au şefi interimari numiţi de către Alexandru Sassu fără a organiza vreun concurs. „Conţinutul programelor este făcut prin intermediul unor oameni nevalidaţi“, a subliniat Mihai Rădulescu, prezentatorul telejurnalului de ­weekend. Un alt aspect subliniat de jurnalişti a fost scoaterea anumitor materiale şi ratarea unor evenimente importante.

Spre exemplu, subiectul despre scandalul în care au fost implicaţi preşedintele României, Traian Băsescu, şi fratele său a fost abordat abia la trei zile după fusese „tocat“ de televiziunile comerciale. Un alt eveniment igonorat de postul public a fost apariţia primarului oraşului Constanţa, Radu Mazăre, îmbrăcat în uniformă de nazist. „O ştire care a făcut înconjurul lumii nu a apărut şi la TVR. Explicaţia oficială: nu au existat imagini“, a declarat producătorul Anca Lăzărescu, prezentă la şedinţă.

Senatorii comisiei, al cărei preşedinte este Sergiu Nicolaescu, vor să discute şi cu Alexandru Sassu înainte de a se pronunţa. Totuşi, Nicolaescu a atras atenţia asupra faptului că un mandat de director interimar nu poate dura atât de mult.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite