TVR intră în „febra“ Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Televiziunea publică promite că va trata fotbalul din Europa ca pe un produs premium. De la 1 iulie, TVR 1 intră în posesia primei opţiuni din drepturile TV ale UEFA Champions League şi este dispusă să implice peste o sută de angajaţi.

Pentru prima dată în istoria transmisiunilor sportive din România, o televiziune va difuza meciurile din UEFA Champions League (UCL) în format HD (înaltă definiţie). Grila televiziunii publice va cuprinde emisiuni de analiză şi comentarii, difuzate înainte şi după transmisiile meciurilor.

„Acest contract va fi tratat ca unul premium, având o strategie complexă de promovare, pe toate canalele de care dispunem, inclusiv new-media“, a declarat redactorul-şef al  Redacţiei Emisiuni-Transmisiuni din TVR, Andi Vilara.

Doi comentatori la fiecare meci

Pentru toate evenimentele dintr-o săptămână în care sunt programate meciuri în UCL, TVR 1 va aloca trei-patru echipe de filmare, care vor realiza reportaje legate de meciurile pe care le va difuza, din ţară şi din străinătate. La aceste echipe se adaugă moderatorii şi comentatorii pentru meciurile în direct şi pentru celelalte programe. „Încă nu am stabilit cuplurile de comentatori pentru meciurile din UCL“, a mai spus Andi Vilara.

Pentru a dinamiza emisiunile sportive, TVR 1 invită la microfonul transmisiunilor jurnalişti din presa scrisă şi oameni de sport.

Televiziunea publică va mobiliza peste o sută de angajaţi (comentatori, producători, reporteri, redactori, cameramani, editori de montaj, sunetişti, conducători auto, electricieni) în fiecare săptămână de UCL. „În acest moment, în TVR avem nouă comentatori de fotbal, dintre ei urmând să fie desemnaţi câte doi la fiecare meci“, a mai afirmat Vilara.

Reprezentantul a evitat să dea numele celor nouă comentatori. Aceştia vor modera şi emisiunile magazin şi rezumatele partidelor. Televiziunea publică a pierdut anul trecut o bună parte a comentatorilor săi, plecaţi la Intact, pentru GSP TV, dar şi la Telesport. Printre aceştia se numără: Radu Naum (şeful operaţiunilor sport în Intact), Emil Grădinescu (comentator GSP TV), Vlad Enăchescu (director executiv Telesport).

ProTV a difuzat Liga timp de zece ani

TVR 1 va lua exemplul ProTV, care a transmis UCL timp de zece ani şi a  programat mai multe emisiuni premergătoare fiecărui joc transmis, începând din duminica anterioară săptămânii cu meciuri.

Prin aceste programe, televiziunile îi atrag pe telespectatorii interesaţi de transmisiile sportive cu mult înainte de începerea meciurilor şi îi ţin în faţa micilor ecrane şi după fluierul final, crescând astfel ratingul.

Timp de un deceniu, începând din anul 1999, Pro TV a deţinut drepturile TV pentru Liga Campionilor. La microfonul transmisiunilor s-au aflat, în acest interval, Costi Mocanu, Mihai Mironică, Felix Drăghici, Vadim Vâjeu, Ion Alexandru şi Bogdan Pasăre.

Pro Tv rămâne cu Europa League

Pe lângă Pro TV, începând cu primăvara anului 2007 şi Sport.ro, televiziunea de sport din trustul MediaPRO, dar şi site-ul www.sport.ro au difuzat meciuri din Liga Campionilor. Pro TV şi Sport.ro au rămas, totuşi, cu meciurile din Europa League în următoarele trei sezoane.

TVR a câştigat prima opţiune din drepturile TV ale Ligii Campionilor pentru următoarele trei sezoane, 2009-2012, plătind 34 de milioane de euro la licitaţia organizată de firma Team, partenerul UEFA. Celelalte opţiuni au fost adjudecate de platforma DTH Boom şi vor fi difuzate pe posturile Boom Sport One şi Boom Sport Two, pentru care a primit recent licenţă de la Consiliul Naţional al Audiovizualului.

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite