Veniturile Pro TV, în cădere liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veniturile Pro TV, în cădere liberă
Veniturile Pro TV, în cădere liberă

Potrivit celui mai recent raport finaciar Central European Media Entreprises (CME), compania care deţine Pro TV, Acasă TV, Pro Cinema, Sport.ro şi mai multe radiouri, a înregistrat în cel de-al doilea trimestru al anului o diminuare a veniturilor de la 304,8 milioane de dolari (în al doilea trimestru din 2008), la 186,1 milioane.

De asemenea, operaţiunile companiei din România au avut, în perioada aprilie – iunie 2009, venituri nete de 48,8 milioane de dolari, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut acestea înregistrau 79,8 milioane de dolari. În plus, compania din România a avut EBITDA (venituri înainte de plata taxelor, a dobânzilor, a deprecierii şi a amortizării) 15,4 milioane de dolari, în scădere cu 59% faţă de al doilea trimestru al lui 2008.

Veniturile din România în primele şase luni ale acestui an s-au ridicat la 84,5 milioane de dolari, în timp ce în aceeaşi perioada a anului trecut acestea s-au ridicat la 137,8 milioane de dolari. EBITDA a fost de 22,5 milioane de dolari, în scădere cu 63% faţă de prima jumătate a lui 2008. 

Adrian Sârbu, preşedinte şi Chief Executive Ofiicer (COO) al CME a declarat: „piaţa de publicitate a revenit la nivelul celei din 2007. Acesta a fost un proces dureros pentru noi şi pentru acţionarii noştri. Puterea brandurilor şi a afacerilor noastre a fost demonstrată de-a lungul acestei crize de creşterea audienţelor şi a cotei de piaţă“.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite