Jurnaliştii de la Realitatea TV au dat „examen“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Realitatea TV au dat, sâmbătă şi duminică, teste de cultură generală, cunoştinţe profesionale şi gramatică.

Printre cei „convocaţi“ de Cristian Coman, redactor-şef al postului TV, s-au aflat redactori, reporteri, editori, producători, asistenţi de emisie, cameramani şi prezentatori.

Prezenţa a fost „obligatorie“. Cu pixul în mână şi cu teama că testul din acest weekend ar putea să-i „coste“ locul de muncă, jurnaliştii s-au conformat şi au răspuns cât au putut de bine întrebărilor.

Puşi să explice cum se face o ştire

Printre cerinţele pe care le-au avut de rezolvat redactorii şi reporterii au fost alegerea formei corecte a unui cuvânt sau a unei expresii, enunţarea funcţiei unei personalităţi publice numite în foaia de test sau menţionarea persoanei care conduce o anumită instituţie de stat.

Redactorii şi reporterii au mai fost puşi să explice, printre altele, ce înseamnă CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Ţării) sau ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei). Alte cerinţe au fost enumerarea genurilor jurnalistice şi descrierea procedurii de scriere a unei ştiri, de la aflarea ei, până la arhivare.

Ca testul să pară mai democratic, redactorii şi reporterii au fost întrebaţi la finalul „examenului“ ce ar vrea să schimbe la Realitatea TV. În ceea ce îi priveşte pe operatori, testul a fost aplicat „pe meserie“. Aceştia au avut de descris o fotografie şi de răspuns la întrebări legate de cadre şi imagini.

De asemenea, cameramanii au fost întrebaţi ce ar face dacă s-ar întâlni cu o personalitate şi nu ar fi însoţiţi de reporter.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite