Românii cheltuiesc pe tv-telefon-internet de patru ori mai puţin decât vesticii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii cheltuiesc pe tv-telefon-internet de patru ori mai puţin decât vesticii
Românii cheltuiesc pe tv-telefon-internet de patru ori mai puţin decât vesticii

Românii plătesc în medie 16-20 euro lunar pentru serviciile de telefonie-internet-televiziune, de aproape patru ori mai puţin decât cheltuie europenii din vest, între 60 şi 80 de euro. Potrivit unui studiu al companiei Digital Cable System (DCS), românii cheltuie pe lună pentru servicii de telefonie-Internet-televiziune aproximativ 8% din bugetul mediu al unei familii.

"Această sumă este mult mai mică decât cea cheltuită în statele din vestul Europei, unde aceasta se încadrează într-un interval cuprins între 60 şi 80 de euro", se arată într-un studiu.

Chiar dacă rata de penetrare a telefoniei mobile a depăşit procentul de 100%, piaţa serviciilor de telefonie-Internet-televiziune reprezintă în continuare un potenţial de dezvoltare, consideră .

"România rămâne în continuare o piaţă guvernată de preţ, pentru toate categoriile de servicii şi produse de telecomunicaţii. Cu toate acestea, în ultimul an, putem observa o creştere a aşteptărilor clienţilor privind calitatea serviciilor şi caracteristicilor acestora. Deşi cu un grad de penetrare de peste 100%, în cazul unor anumite tipuri de servicii (cum este spre exemplu telefonia mobilă), piaţa din România mai are încă un potenţial de creştere crescut pe servicii de telefonie-Internet-televiziune", a spus CEO al DCS, Dinu Malacopol.

  • Conform datelor obţinute de DCS, la ora actuală cel puţin 60% dintre gospodăriile din România au televiziune prin cablu sau satelit, 25% folosesc servicii de internet, iar procentul celor care dispun de un post de telefonie fixă este tot de aproximativ 25%. "Dintre aceste tipuri de servicii, Internetul are chiar şi în contextul actual cel mai mare potenţial de creştere, cu rate de peste 10% anual", se mai arată în studiul DCS.
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite