Secţia de anchete din Realitatea, bătută de vânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţia de anchete din Realitatea, bătută de vânt
Secţia de anchete din Realitatea, bătută de vânt

De săptămâna trecută, departamentul de investigaţii s-a împărţit în două, iar şefa echipei a demisionat. Departamentul de investigaţii, anunţat cu surle şi trâmbiţe la începutul anului trecut de trustul Realitatea-Caţavencu, s-a reorganizat pe motive de ineficienţă.

Grupul Realitatea-Caţavencu lansa, la 1 februarie 2008, un nou departament specializat pe investigaţii, reportaje, documentare şi anchete. Ceea ce la vremea respectivă era anunţat cu mândrie „o premieră pentru presa din România“ a durat doar… un an şi jumătate. 

Potrivit lui Cătălin Popa, director executiv şi de ştiri la Realitatea TV, departamentul de investigaţii s-a reorganizat, în sensul că o parte dintre oamenii angajaţi iniţial în cadrul acelei secţii lucrează în prezent sub directa coordonare a directorului de ştiri, cealaltă parte funcţionând sub conducerea directorului de programe.

Popa a spus că decizia de reorganizare a fost luată pentru că procesul de comunicare şi cel de producţie erau „destul de complicate“.

Directorul de la Realitatea TV a explicat că principala problemă era aceea că, în timp ce angajaţii de la ştiri spuneau că anchetele sunt prea mari şi că trebuiau tăiate, cei de la departamentul de investigaţii ziceau că nu au suficient spaţiu pentru materialele lor.

„Ca să evităm această problemă, am decis să reorganizăm acest departament, aşa că oamenii lucrează acum sub directa coordonare a celor doi şefi. Cred că aşa sunt mai eficienţi“, a spus Popa.

Deşi, la începutul anului trecut, Robert Tătăruş, director general Realitatea TV la acea vreme, anunţa „revitalizarea genului jurnalistic «vedetă» al meseriei, ancheta“, departamentul de investigaţii nu s-a remarcat prea mult până în prezent. Surse din cadrul echipei spun că unele anchete au fost blocate de Mihai Tatulici.

Emilia Şercan a plecat din trust

Întâmplător sau nu, Emilia Şercan, managerul echipei de investigaţii, şi-a depus demisia începând cu data de 1 iulie. Adică la scurt timp după ce a fost anunţată că departamentul ei va fi transformat şi chiar în ziua în care trustul lui Sorin Ovidiu Vântu anunţa reduceri salariale cu până la 50%.

Şercan neagă însă că plecarea ei ar avea vreo legătură cu cele două decizii din grupul media. „Am plecat din trust, dar motivele plecării mele nu au nicio legătură cu micşorarea de salarii sau cu faptul că departamentul de anchete s-a reorganizat“, a declarat pentru „Adevărul“ Emilia Şercan.

Şi Cătălin Popa spune că decizia Emiliei Şercan a fost luată din motive personale, dar după ce aceasta fusese anunţată de schimbări. „Noi am vorbit despre reorganizarea departamentului, am informat-o despre decizia noastră şi i-am oferit un post în cadrul organizaţiei“, a detaliat Popa.

El a mai spus că „Şercan a cerut un răgaz şi ne-a anunţat că e mai bine ca, pentru o perioadă scurtă de timp, să se ocupe de anumite proiecte personale, amânate de foarte multă vreme“.

Acesta a precizat că relaţiile dintre trust şi Emilia Şercan au rămas bune şi că aceasta poate fi invitată, pe viitor, în emisiunile Realitatea TV. „În momentul în care va finaliza aceste proiecte personale, dacă va dori să ni se alăture într-o altă variantă, vom fi deschişi“, a completat Popa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite