Realitatea - Caţavencu reduce salariile de astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Realitatea - Caţavencu reduce salariile de astăzi
Realitatea - Caţavencu reduce salariile de astăzi

Boardul trustului Realitatea-Caţavencu a trimis astăzi o informare internă prin care îşi anunţă angajaţii că salariile lor vor fi reduse de la 1 iulie. Motivul prezentat de conducerea grupului de presă este „scăderea drastică a pieţei de publicitate“, în contextul în care costurile cu „resursa umană“ reprezintă peste jumătate din costurile totale ale grupului.

Potrivit comunicatului intern, reducerea costurilor cu salariile se va face „în trepte: cele mai afectate vor fi salariile pentru top şi middle management, unde procentul de reducere ajunge până la 50%. Salariile mici nu vor fi afectate de această măsură“.

Totuşi, compania doreşte ca această măsură să fie una temporară. Potrivit boardului Realitatea-Caţavencu, „veniturile angajaţilor vor putea reveni la nivelul trimestrului al II-lea al anului în momentul în care condiţiile economice vor permite acest lucru”.

În plus, se va realiza un control „mult mai strict al costurilor la nivel de companie“.

Dragoş Stanca, managing director F5, divizia de new media a grupului Realitatea-Caţavencu, a declarat pentru "Adevărul" că, în ceea ce priveşte divizia pe care o conduce, salariile mari sunt "cele care depăşesc la brut 3.000 de euro". 

"Vor fi sub 10 persoane în compania F5, care asigura serviciile new media pentru Realitatea-Caţavencu, care vor avea salariul redus la jumătate. În frunte cu mine", a spus Stanca. Acesta a precizat că felul în care se vor face reducerile salariale ţine de fiecare director de divizie. Reducerile vor fi discutate de la caz la caz, fiind vorba de o reducere a fondului total de salarii.

"Sunt de acord cu acest demers, pentru că asta dictează piaţa. Eu sunt printre cei care au propus să se facă aceste scăderi, deşi sunt direct afectat", a mai spus şeful new media Realitatea-Caţavencu. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite