Principalele emisiuni de ştiri pierd telespectatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Principalele emisiuni de ştiri pierd telespectatori
Principalele emisiuni de ştiri pierd telespectatori

Programele informative prezentate de Andreea Esca au rămas lider al audienţelor în septembrie, dar au avut mai puţini privitori decât în luna aprilie. Consumatorii de ştiri se întorc cu greu în faţa micilor ecrane, după vacanţa de vară. Toate emisiunile informative caută să-şi refacă audienţele din primăvară.

În mod tradiţional, pe timp de vară posturile TV au ratinguri mai slabe decât în restul anului. Toamna, staţiile TV îşi refac grilele şi se aşteaptă la cifre de audienţă mai bune.

Totuşi, în luna septembrie, telespectatorii n-au prea avut chef să se uite la ştiri. Fie că televiziunile nu şi-au promovat destul de bine principalele emisiuni informative, fie că oamenii s-au săturat de crime sau politicieni, cert e că ştirile TV au avut luna trecută audienţe mai mici decât în aprilie.

Ştirile prezentate de Andreea Esca la Pro TV au fost urmărite în septembrie, în medie, de 837.000 de telespectatori pe minut la nivel urban, generând un rating de 7,2%.

Liderul ştirilor TV avea în aprilie 936.000 de privitori. Observatorul Antenei 1 suferă şi mai mult. Principala ediţie de ştiri a postului TV era urmărită în aprilie de 644.000 de telespectatori, în timp ce luna trecută doar 446.000 au mai fost interesaţi de informaţiile prezentate de Alessandra Stoicescu şi Lucian Mândruţă.

Ratingul Observatorului a scăzut de la 5,6%, cât avea în aprilie, la 3,9% în septembrie. Din martie, Telejurnalul de la TVR este difuzat de la ora 20.00, iar schimbarea nu-i prieşte.

Telejurnalul, în continuă scădere

Audienţele principalei emisiuni de ştiri de la postul public de televiziune sunt în continuă scădere. În primele luni ale anului avea peste 300.000 de telespectatori pe minut, în aprilie scăzuse la 282.000 de persoane, iar în septembrie de-abia mai trecea de 250.000 de oameni.

Prima TV şi Kanal D transmit ştiri mai devreme, de la orele 18.00 şi respectiv 18.30. Cu toate acestea, telespectatorii nu se îngrămădesc să vadă cele mai importante informaţii ale zilei. Focus de la Prima TV a avut luna trecută 160.000 de telespectatori (faţă de 211.000, cât avea în aprilie), iar D-Ştiri (Kanal D), în ciuda promovării, a reuşit să adune doar 77.000 de privitori (faţă de 119.000, în aprilie).

Principalele ediţii de ştiri difuzate la ora 21.00 de posturile de nişă Realitatea TV şi Antena 3 se află pe locurile al patrulea şi respectiv al cincilea în topul audienţelor. Realitatea de la 21 a avut luna trecută 233.000 de telespectatori, iar Ştirile
Antenei 3, 170.000 de privitori pe minut.

Cine se uită la jurnalele TV

Ştirile Pro TV au avut în septembrie cei mai tineri telespectatori. Aproximativ 10% din cei care s-au uitat la Andreea Esca luna trecută au între 25 şi 34 de ani, iar 17,5% din telespectatori au vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani.

Emisiunea D-Ştiri, prezentată de Dana Războiu, are un public preponderent feminin. Circa 64% din persoanele care au urmărit principala ediţie de ştiri de la Kanal D în septembrie sunt femei. Aproximativ 60% din telespectatorii D-Ştiri din septembrie au studii medii şi doar 16% au studii superioare.

Antena 3 are public educat

Singurul post TV ale cărui ştiri sunt urmărite de mai mulţi bărbaţi decât femei este Prima TV. Luna trecută, 52% din telespectatorii care s-au uitat la Focus 18 sunt de sex masculin.

Cei mai educaţi telespectatori se uită la ştirile Antenei 3. Aproximativ 38% din persoanele care au urmărit ştirile de la ora 21 la Antena 3 au studii superioare.

În acelaşi timp, 34% din telespectatorii Telejurnalului TVR au studii de licenţă. Cele două staţii, Antena 3 şi TVR 1, au şi cel mai îmbătrânit public. 41% din telespectatorii de la Antena 3 şi 40% din cei de la postul public au vârste de peste 65 de ani. Cei mai mulţi dintre telespectatorii Orei de Ştiri de la TVR 2 (36%) au vârste cuprinse între 55 şi 64 de ani.

image
Economie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite