OTV strică imaginea primarului Poteraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
OTV strică imaginea primarului Poteraş
OTV strică imaginea primarului Poteraş

Postul OTV a fost sancţionat ieri cu 20.000 de lei de către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru nerespectarea dreptului la imagine a primarului sectorului 6, Cristian Poteraş.

Consiliul a analizat emisiunea „Dan Diaconescu Direct“ din perioada 3 – 26 iunie, în cadrul căreia a fost difuzată o anchetă cu privire la diverse afaceri ilegale în care Poteraş ar fi fost implicat.

Membrii CNA au comentat lipsa punctelor de vedere a părţilor implicate. „Aveţi o singură opinie şi daţi verdicte“, a spus Narcisa Iorga, membru CNA.

În plus, Ioan Onisei a afirmat că în cadrul materialului există filmări cu camera ascunsă fără să fie respectat codul de reglementare. „Dacă era interes public legitim, de ce nu aţi cerut opinia celui filmat?“, a întrebat Onisei, citat de Mediafax.

Reprezentantul OTV, Doru Iuga, a spus că primarul Cristian Poteraş nu a dorit să ofere un punct de vedere, precizarea fiind făcută şi în cadrul emisiunii. El a mai declarat că în cadrul programului nu a fost difuzat niciun material filmat cu camera ascunsă.

În schimb, Christian Mititelu, membru CNA, a spus că îl bucură faptul că există jurnalişti care investighează subiecte de interes public. „Deşi s-au încălcat anumite lucruri, faţă de alte anchete ale OTV este un anume progres“, a precizat Mititelu.

Anchetă

Luna trecută postul OTV a derulat o anchetă care îl avea ca subiect pe primarul sectorului şase, Cristian Poteraş. Printre acuzaţiile aduse, potrivit CNA, se numără şi aceea că Poteraş vrea să aducă beneficii unui anumit grup de interese.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite