Luis Lazarus, mai tare în amenzi decât OTV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luis Lazarus, mai tare  în amenzi decât OTV
Luis Lazarus, mai tare în amenzi decât OTV

Sancţiunea de 100.000 de lei dată de CNA postului Kanal D a plasat staţia în fruntea celor mai datornice televiziuni, devansându-l astfel pe Dan Diaconescu.În goana după audienţă şi bani, canalele TV nu mai ţin cont de rigorile legislaţiei şi sunt „taxate“ de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu sume tot mai mari.

Numărul amenzilor date de CNA posturilor de televiziune creşte simţitor de la un an la altul.De cele mai multe ori, abaterile posturilor TV nu sunt doar „scăpări“ nevinovate, ci sunt făcute cu bună ştiinţă.

Dacă în perioada ianuarie-iunie 2008 posturile TV au primit 38 de amenzi de la CNA, în aceeaşi perioadă a acestui an, Consiliul a decis să dea 63 de penalizări în bani.

În total, în primele şase luni ale lui 2009, posturile TV au atras amenzi în valoare de 540.000 de lei, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (267.500 de lei). 

OTV A FOST DETRONAT

În ceea ce priveşte comportamentul posturilor TV, campionul amenzilor, OTV, a fost detronat anul acesta din cauza mutării lui Luis Lazarus la Kanal D.

Postul turcesc are de plătit  155.000 de lei, din care 100.000 de lei reprezintă numai amenda luată după ce, în ediţia din 22 iunie a emisiunii Lazarus Show,Kanal D a difuzat secvenţe din filme porno. Aceasta a fost cea mai mare amendă dată vreodată de CNA.

Comparativ cu prima parte a lui 2008, anul acesta OTV pare să se cuminţească. Dacă postul lui Dan Diaconescu avea de plătit anul trecut 197.500 de lei, acum suma a scăzut la 145.000 de lei. În prezent, postul se plasează pe locul al doilea în topul televiziunilor datornice, după Kanal D.

Televiziunile fac compromisuri tot mai mari şi, urmând exemplul OTV, difuzează emisiuni şi reportaje cu limbaj vulgar sau scene de violenţă.

REALITATEA TV ŞI ANTENA 1 CRESC ÎN AMENZI

La amenzi, Antena 1 a crescut într-un an cât alţii în zece. Dacă în 2008 avea de plătit 5.000 de lei, postul a primit în prima jumătate a acestui an amenzi în valoare de 85.000 de lei. Nici Realitatea TV nu e mai cuminte. C

analul patronat de Sorin Ovidiu Vîntu a „crescut“ de la 5.000 de lei (ianuarie-iunie 2008), la 75.000 de lei. Antena 3 se află pe locul al cincilea în topul datornicilor, cu amenzi de 35.000 de lei. De altfel, unele posturi, printre care Realitatea TV şi Antena 3, au fost penalizate şi pentru modul în care au reflectat campania electorală pentru europarlamentare.

Şi postul public de televiziune a fost „taxat“ de CNA. TVR 1 a primit anul acesta două amenzi, în valoare totală de 7.500 de lei. Prima sancţiune, de 5.000 de lei, a fost dată pentru difuzarea de scene violente, iar cea de-a doua, de 2.500 de lei, pentru o ediţie specială în care s-a discutat despre proiectul de modificare a legii privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Televiziune (SRTV).

Membrii CNA au „taxat“ faptul că, în emisiunea respectivă, nu a fost prezentată şi opinia Ralucăi Turcan, iniţiatoarea proiectului, ceea ce contravine principiului pluralităţii opiniilor.

De altfel, nemulţumirile angajaţilor din TVR sunt în creştere. Aceştia vorbesc despre derapaje profesionale şi comenzi politice în realizarea emisiunilor şi reportajelor.

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite