Nistorescu, cenzură pentru un turnător?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nistorescu, cenzură pentru un turnător?
Nistorescu, cenzură pentru un turnător?

Nici nu a apucat să se instaleze în funcţia de director al publicaţiei „Cotidianul“, că, jurnalistul provoacă deja discuţii în interior. Cornel Nistorescu a cerut scoaterea unui material de pe site-ul publicaţiei fără a oferi vreo explicaţie, după care a spus că articolul era incomplet.

Mai citeşte şi:

Cornel Nistorescu preia conducerea la "Cotidianul"
Nistorescu, de la „Cântarea Americii“ la „Nutzy - Spaima Puţii“


Cu o zi înainte să-şi înceapă mandatul, Nistorescu a cerut scoaterea de pe site-ul publicaţiei a unui articol care dezvăluia colaborarea criticului de artă Petru Romoşan cu Securitatea, la doar o oră de la publicare. Nistorescu este un apropiat al lui Romoşan.

Mirela Corlăţan, autorul materialului, povesteşte pe blogul propriu cum articolul a fost scos de pe site. „Articolul în sine a fost publicat ieri (n.r. - vineri) deschidere pe site-ul Cotidianul, însă la doar o oră a fost scos de pe site la dispoziţia lui Cornel Nistorescu, cel care conduce de astăzi ziarul, fără să mi se comunice de ce“, spune ea. „Nu am fost anunţată, nici eu, nici redactorul-şef adjunct, Liviu Avram, de scoaterea articolului de pe site. Voi continua investigaţia, sper să apară şi în ediţia tipărită“, a declarat Mirela Corlăţan pentru HotNews.ro.

Liviu Avram, redactor-şef adjunct la „Cotidianul“,povesteşte că nu a asistat la momentul în care Cornel Nistrorescu a decis scoaterea materialului de pe site-ul publicaţiei fără a oferi vreo explicaţie. Avram a spus pentru „Adevărul“ că „Nistorescu şi-a asumat decizia şi a explicat de ce a făcut-o, şi anume pentru că povestea era doar pe jumătate.

El o cunoaşte şi ştie cum stau lucrurile şi vrem să dăm povestea întreagă. Am fi vrut şi noi să o avem, dar Romoşan nu a vrut să vorbească cu noi, ne-a înjurat“.  Deşi materialul nu mai putea fi găsit pe pagina „Cotidianului“, a fost preluat totuşi de site-ul revistei „Academia Caţavencu“. Contactat de „Adevărul“, Doru Buşcu, director editorial al „Academiei Caţavencu“, a spus că a fost anunţat în prealabil de postarea articolului pe site-ul catavencu.ro, dar şi de faptul că Nistorescu a scos materialul de pe prima pagină de la cotidianul.ro.

Cu toate acestea a acceptat publicarea materialului. Întrebat de ce, Buşcu a declarat: „Am decis să nu mă amestec“. El a mai precizat că astăzi urmează să aibă loc o discuţie a boardului de directori pe tema aceasta.

La rândul său, Nistorescu a refuzat să facă vreun comentariu pe marginea acestui subiect, sfătuindu-ne doar să urmărim „Cotidianul“ care apare astăzi şi în zilele următoare.

Ursu lasă „Cotidianul“ pentru Realitatea

La sfârşitul săptămânii trecute, conducerea trustului Realitatea-Caţavencu a decis să-l aducă pe Cornel Nistorescu în funcţia de director al ziarului. Pentru aducerea lui Nistorescu a fost „inventată“ în „Cotidianul“ funcţia de director, care nu a mai existat până acum.

În acelaşi timp, Adrian Ursu a fost promovat în funcţia de director editorial al postului Realitatea TV. Contactat de „Adevărul“, Ursu a spus că decizia a fost una comună.

Şi Doru Buşcu, director editorial la „Cotidianul“, a decis să renunţe le funcţia din cadrul publicaţiei şi să rămână doar la „Academia Caţavencu“.

image
image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite