NewsIn concediază 20 de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NewsIn concediază 20 de angajaţi
NewsIn concediază 20 de angajaţi

Agenţia de presă NewsIn va disponibiliza 20 din cei 168 de angajaţi ai companiei, a declarat directorul Cosmin Popa, citat de paginademedia.ro. Dintre cei la care se va renunţa, jumătate sunt jurnalişti, iar ceilalţi lucrează în departamente cum sunt cele de monitorizare şi content mobil.

Contactat de „Adevărul“, Popa a evitat să spună ce secţii vor fi mai afectate de această restructurare, rezumându-se la a preciza că vor fi protejate departamentele „strategice“ de Politic, Economic, Justiţie şi Externe.

În prezent, doar o parte din angajaţii care vor fi demişi au fost anunţaţi de către şefii lor. Potrivit directorului NewsIn, agenţia caută o modalitate prin care cei supuşi acestei măsuri să primească sume compensatorii.

După ce a vorbit despre pierderi de 30.000 de euro pe lună la NewsIn, Popa a apreciat că disponibilizarea celor 20 de oameni reprezintă doar o parte din rezolvarea problemelor agenţiei. „Încercăm să protejăm cât mai mult oamenii valoroşi şi încercăm să scăpăm şi de alte costuri, cum ar fi cele cu furnizorii, cele administrative şi de telecomunicaţii“, a mai spus Popa.

Trustul Realitatea-Caţavencu, ce deţine agenţia NewsIn, anunţa, în urmă cu o lună şi jumătate, reduceri salariale drastice, de până la 50%, în funcţie de trepte salariale. La momentul respectiv, reprezentanţii postului spuneau că au luat măsura tocmai pentru a nu recurge la restructurări.

Între timp, Telesport a anunţat demiterea a 70 din cei 150 de angajaţi, „Cotidianul“ a făcut oferte „irezistibile“, cu salarii de 1.000 de lei, pentru 24 de jurnalişti şi a încetat colaborările cu cei mai mulţi dintre comentatori, iar Radio Guerrilla şi-a închis staţiile din Iaşi şi Timişoara, disponibilizând 15 oameni.

„Nimeni nu se aştepta la o asemenea degradare a mediului economic, care te obligă la măsuri de eficientizare maximă“, a declarat Popa. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite